HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka výhrou nad Almazem přepsala svůj rekord

MHL: HC Energie – Almaz Čerepovec 4:3 (3:1, 1:2, 0:0)
Cesta za rekordní jedenáctou výhrou v řadě byla pořádně vydřená. Energie byla do 23. minuty zápasu s Almazem Čerepovec jasně lepším týmem, po brance na 4:1 se ale stroj zastavil a hosté vystrkovali růžky. Domácí si poté vybrali špatných třicet vteřin, v nichž dvakrát inkasovali a do konce zápasu už pak jen drželi hubené vedení 4:3. Jenže Almaz více než půl hodiny na srovnání nevyužil, a tak se Energie raduje. Vítězný gól si připsal Ondřej Beránek.
MHL, 26. kolo, so 15.11.2014
Karlovy Vary
Čerepovec
4:3
3:1, 1:2, 0:0
Branky a nahrávky: 4. Gríger, 9. Zadražil (Harkabus, Šafář), 20. Harkabus (Zadražil), 23. Beránek (Šafář) - 6. Skobelev (Krylov, Kiseljov), 25. Kiseljov (Zicharev), 25. Stěpanov (Leonov, Ugarkin). Rozhodčí: Prokuratov – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 500. Střely na branku: 37:22. Vhazování: 39:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3.
Karlovy Vary: Fečo – Šimek, Rulík, Michálek, Běhal, Šafář, Röthlisberger, – Harkabus, Gorčík, Zadražil – Beránek, Táborský, Gríger – Osmík, Rubeš, J. Vrána – Orság, Hroch. Trenéři: Mariška – Žůrek, Čejka.
Čerepovec: Berdin (23. Grigorjev) – Krylov, Peršin, Ugarkin, Sacharusov, Šapovalov, Kuzmin – Skobelev, Mojsejev, Kiseljov – Žicharev, Chabarov, Baranov – Leonov, Stěpanov, Lonovenko – Anikin, Vagazov. Trenéři: Michalkevič – Leško, Stavrovskij

Komentář k utkání

Sobotní odveta pátečního duelu mezi Energií a Čerepovcem začala v rychlém tempu. Už ve čtvrté minutě se nepohodli hostující obránci, situace využil David Gríger a v brejku se trefil pod víko. Jenže Energie rychle nabídla Almazu příležitost k vyrovnání zbytečným vyloučením. Chybu Rulíka využil Vjačeslav Skobelev, který v přesilové hře trefil od modré přesně místečko, které nebylo v dosahu brankaře Feča.

Jenže Vlčí smečka si vedení vzala rychle zpět. Spolupráce osvědčené dvojice Harkabus-Zadražil skončila brankou druhého jmenovaného. Harkabus přenechal najíždějícímu Matěji Zadražilovi, který Berdina bez problémů prostřelil. Karlovarští junioři byli lepší na puku i v pohybu bez něj. Z kvalitní práce před brankou plynul i třetí gól Energie. Tentokrát nahrával Zadražil volnému Tomáši Harkabusovi, který v poslední minutě první třetiny s přispěním Kuzminovy brusle dostal puk do branky.

V úvodu druhé části se po faulech na obou stranách dostaly oba týmy do čtyřech. V této situaci se k volnému puku po sražení dvou obránců Čerepovce dostal Ondřej Beránek a střelou do protipohybu Berdina. Ten také ve 23. minutě vystřídal a do brankoviště Almazu nastoupil Kirill Grigorjev, který odchytal celý páteční zápas.

Střídání mužů v masce bylo pro ruský celek vítaným impulzem. Svou hvězdnou minutu naplánovali na tu pětadvacátou. Dva přesné zásahy z hokejek Nikolaje Kiseljova a Jevgenije Stěpanova se vešly do rozmezí 29 sekund. Domácí trenér Mariška si pomohl oddychovým časem. Ani po důrazném proslovu se ale výpadek domácích hokejistů nezvrátil a Almaz pokračoval v tlaku.

Jedním z mála světlých bodů byla Gorčíkova akce, která vzešla z nevypočítavého odrazu puku od mantinelu přímo mezi kruhy, odkud nechal karlovarský křídelník vyniknout Grigorjeva. V KV Areně pak začaly hráčům pomalu pochodovat nervy, což dokumentuje vysoký počet vyloučených do konce prostřední dvacetiminutovky.

Třetí třetinu charakterizovala hostující snaha o vyrovnání a domácí chtíč po rozhodující brance. I nadále pokračoval nastavený trend ve velkém počtu trestů, které si spravedlivě rozdělovaly oba týmy. Závěrečný tlak hostujícího celku naboural Stěpanov, který se ohnal v situaci před brankovištěm po Gorčíkovi, za což dostal hráč hostujícího týmu dvouminutový trest. I kvůli němu již Almaz nedokázal založit pořádný tlak a poslední minuta bez brankáře byla nemastná, neslaná…

Ohlasy trenérů

Jiří Žůrek (HC Energie Karlovy Vary): Zápas byl stejně jako všechna poslední tři utkání složitý. Stál nás hodně sil. Vyvíjel se trošku podobně jako včera, opět jsme během chvíle dostali dva góly. Místo, abychom za stavu 4:1 dali pátý gól, dostali jsme brzy druhý a třetí a trošku jsme začali panikařit. Nehráli jsme jednoduše a kompaktně, ale naštěstí jsme už stav do konce třetiny udrželi a nedostali jsme gól. Ve třetí třetině už jsme hru zase zlepšili a nepouštěli jsme soupeře tolik do našeho pásma. Zápas jsme pak až do konce kontrolovali.

Fotogalerie