HC Energie Karlovy Vary

Energie podlehla Slavii v prodloužení

ELH: HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:2p (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Karlovarští sice na ledě pražského klubu po dvou trefách kapitána Radka Dudy vedli o dvě branky, Slavii se ale podařilo ve třetí třetině zásluhou Divíška manko stáhnout. Ke konci prodloužení už to vypadalo, že o osudu utkání budou muset rozhodnout samostatné nájezdy, domácím ale tři vteřiny před koncem vystřelil svým třetím gólem v zápase výhru Tomáš Divíšek. Energie tedy veze domů z hlavního města bod.
Tipsport extraliga, 20. kolo, út 18.11.2014
Slavia
Karlovy Vary
3:2p
0:1, 0:1, 2:0 - 1:0
Branky a nahrávky: Divíšek (Bednář), 59. Divíšek (Vlasák, Krejčí), 65. Divíšek (Vlasák, Bednář) – 11. Duda, 30. Duda (TS). Rozhodčí: Hribik, Šindler – Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:6, navíc Knot (SLA) 5. min. + do konce utkání a Skuhravý (KVA) 10 min. os. trest. Využití: 3:1. Diváci: 2716. Střely na branku: 49:28. Zblokované střely: 4:10. Hity: 4:6. Vhazování: 32:27. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Slavia: Furch – Krejčí, Kolařík, Barák, Valach, Knot, Novák, Holub – Tomica, Vlasák, Bednář – J. Doležal, Vas, Micka – Sklenář, Divíšek, Stránský – T. Doležal, Andres, Veselý
Karlovy Vary: Závorka – Sičák, Deyl, Bičánek, Šmach, Redlihs, Tomeček, Gorčík – Vachovec, Kverka, Duda – Heizer, Skuhravý, D. Hruška – Pšurný, Balán, Tomeček – Štals, R. Hruška, Koblasa

Komentář k utkání

Oba soupeři vstoupili do utkání poměrně vlažně. Hrálo se především ve středním pásmu a gólové šance byly k vidění jen pomálu. Po necelých deseti minutách hry oslabil svůj tým Ronald Knot, který si za vražení na hrazení vysloužil trest na 5 minut a do konce utkání.

Hosté pětiminutovou početní výhodu zužitkovali asi po dvou minutách. Po fatální chybě slávistické obrany se do samostatného úniku dostal Radek Duda, který překonal domácího gólmana.

Ve druhé třetině měli mírně navrch hosté a v její polovině se jim také povedlo navýšit skóre na 2:0. Jan Stránský odpálil zlomenou hokejku proti soupeřovu hráči s pukem a rozhodčí nařídil trestné střílení. Toho se nezhostil nikdo jiný než kapitán energetiků Radek Duda, a i podruhé v utkání našel recept na Furcha.

Pražané pořádně zahrozili ke konci druhé dvacetiminutovky, kdy měli k dispozici dvě přesilové hry. Závorka však puk za svá záda nepropustil a svůj tým v těžké chvíli podržel.

Hned v úvodu poslední periody využili domácí přesilovou hru. Snížení na 1:2 zařídila gólem z mezikruží čerstvá slávistická posila Tomáš Divíšek. Velkou chutí do hry se ve třetí třetině prezentovala právě Slavia, která se snažila o vyrovnání a Západočechy příliš k puku nepouštěla.

Svěřenci trenéra Lubiny dostali velkou šanci na vyrovnání v přesilovce po faulu Kverky. Netrvalo dlouho a sešívaní se opravdu dočkali, po Vlasákově střele dotlačil kotouč za Závorku Tomáš Divíšek.

O vítězi nakonec rozhodlo až prodloužení, v němž měly vyložené gólové příležitosti Karlovy Vary. Paradoxně to však byli domácí, kdo skóroval. Hattrick dovršil Tomáš Divíšek, který tak Slavii zařídil výhru 3:2 v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (HC Slavia Praha): My jsme nenavázali na ta tři vítězství, co jsme udělali venku, což mě mrzí. Dnes jsme brali body za výkon ve třetí třetině, a to je prostě málo. Zaplaťpánbůh, že jsme se tento týden dohodli s Tomášem Divíškem.

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Moje hodnocení bude krátké, lakonické a výstižné - prohráli jsme 2:3 v prodloužení. Více k tomu nemám co říci.

Související články