HC Energie Karlovy Vary

Energie prohrála v Brně gólem ze závěru utkání

ELH: HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Karlovarští hokejisté sehráli v hale Rondo s domácí Kometou vyrovnaný duel, body se jim ale nakonec získat nepodařilo. Brněnští hráči se dostali zásluhou Kuboše do vedení v 17. minutě, ještě před první přestávkou ale srovnal na 1:1 Radim Bičánek. Na gól Vojtěcha Němce, který padl v čase 55:06, energetici odpověď nenalezli, a tak se vrací domů s prázdnou. Nyní čeká tým trenéra Mlejnka trojblok zápasů v KV areně, kde se postupně střetnou se Zlínem, Libercem a Olomoucí.
Tipsport extraliga, 22. kolo, pá 21.11.2014
Kometa Brno
Karlovy Vary
2:1
1:1, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 17. Kuboš (Honejsek, Káňa), 56. Němec (Hanzlík, Hruška) – 20. Bičánek (D. Hruška, Sičák). Rozhodčí: Horák, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan.. Vyloučení: 10:12, navíc Koreis (KOM) a Harant (KVA) 10 min. os. trest. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7200. Střely na branku: 39:22. Zblokované střely: 15:19. Hity: 13:7. Vhazování: 27:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Kometa Brno: Čiliak – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Hájek – J. Hruška, V. Němec, Ton – J. Kána, Čermák, Honejsek – Burian, Koreis, T. Vondráček – Dočekal, Ostřížek, Mrázek
Karlovy Vary: Závorka – Sičák, Harant, Bičánek, Šmach, Redlihs, J. Tomeček, Dvořák, Deyl – Vachovec, Kverka, Duda – Heizer, Skuhravý, D. Hruška – Pšurný, Balán, V. Tomeček – Štals, R. Hruška, Gorčík

Komentář k utkání

Začátek zápasu byl plný nepřesností a oba celky poslaly tři své hráče pykat na trestnou lavici. První oslabení zvládla Kometa bez úhony, ani Marek Čiliak nemusel zasahovat proti mnoha střelám. To samé by se ale dalo říci o oslabení hostů. Taktéž Šmachovo dvouminutové vyloučení nebylo potrestáno brankou domácích. Až když odpykával svůj trest Václav Skuhravý, dostal se ke střele od modré Petr Kuboš a poslal puk až za záda Tomáše Závorky. V devatenácté minutě byl vyloučen Jan Hruška a půl minuty po něm Jan Hanzlík. Pět sekund před první sirénou přišla střela bývalého kapitána Komety Radima Bičánka z kruhu, který srovnal stav utkání na 1:1, za kterého také hráči odešli do kabin.

Prostřední část zápasu začala několika dobrými akcemi Komety. Nejprve to byl Jan Hanzlík, který naskočil z trestné lavice a vypálil nad svatyni hostů. Minutu po něm z mezikruží branku přestřelil i jmenovec Jan Káňa. Michal Kempný pálil z pravé strany, kde měl před sebou volný prostor, ale neuspěl. Krátkou dvojnásobnou přesilovku Kometa nevyužila. I Karlovy Vary si vytvořily několik šancí. V závěru třetiny mohl Roman Pšurný vypálit z vrcholu levého kruhu, ale poslední bek Komety vyrazil puk mimo. Za stejného stavu, tedy 1:1, skončila i druhá dvacetiminutovka.

Závěrečná třetina začala slibnou akcí Komety, která vznikla po střele Tomáše Vondráčka. Závorkovi vypadl puk do brankoviště, kde se jej pokoušel do klece dorazit Jakub Koreis, ale bezúspěšně. Hostující Radomír Heizer si před padesátou minutou vytvořil šanci, kterou zakončoval bekhendovou střelou. Marek Čiliak chytil i tento puk. Krátce na to se v obranném pásmu Varů strhly dvě šarvátky. V jedné z nich se ocitl Tomáš Vondráček a Vladimír Sičák. Oba vyfasovali 2+2 minuty za hrubost. Ta druhá byla o něco ostřejší. Domácí Jakub Koreis se pobil s Tomášem Harantem. Druhému jmenovanému byl málem přes hlavu přetažen i jeho dres. Tito dva borci dostali taktéž 2+2 a navíc k tomu desetiminutový osobní trest. Tři minuty poté odešel za nebezpečnou hru vysokou holí na trestnou lavici Petr Ton, který zde seděl čtyři minuty. Během tohoto trestu ale Kometa vstřelila rozhodující utkání. Hanzlíkovu nabídku před branku pohotově dorážel Vojtěch Němec. Ani při hře bez gólmana hostů nepadl žádný gól a Brno tak po desáté v řadě zaznamenalo bodový zisk v zápase.

Ohlasy trenérů

Karel Beran (HC Kometa Brno): Věděli jsme, že Karlovy Vary hrají hodně do obrany. Chodili jsme málo do brány, tvořili jsme si šance, ale gólman dobře viděl a všechno chytal. Rozhodující třetině jsme potrestali chybu a dotáhli zápas do vítězného konce. Těžko se proti dnešnímu soupeři prosazuje.

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): Přijeli jsme s defenzivní taktikou, což se nám celý zápas dařilo. Jeden gól jsem dostali v oslabení a dali v přesilovce. Dopustili jsme se chyby, tu Kometa potrestala.

Související články

Preview k zápasu | čt 20.11.2014

Karlovarští se pokusí získat body v Brně