HC Energie Karlovy Vary

Vítězství nad Letci zajistilo dorostu postup do play-off!

SD: HC Energie - HC Letci Letňany 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Starším dorostencům se podařilo zvítězit již posedmé v řadě, tentokrát si poradili s Letci z Letňan, kterým v každé třetině vstřelili jednu branku. Třešničkou na dortu je přímý postup do play-off, který si energetici tímto bodovým ziskem zajistili.
Extraliga staršího dorostu, 23. kolo, pá 21.11.2014
Karlovy Vary
Letňany
3:0
1:0, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 18. Pastyřík (Hauzr), 26. Davídek (Trapl, Vápeník), 56. Janata. Rozhodčí: Grech – Fiala, Havelec. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 62. Střely na branku: 38:22. Průběh utkání: 3:0.
Karlovy Vary: Kuchař – Vápeník, Hrůša, Beer, Pajk, Havlík, Bernáth – Nguyen, Trapl, Svoboda, Čejka, Pastyřík, Horký, Hauzr, Davídek, Prošek, Kurfürst, Janata
Letňany: Hamalčík – Hůla, Pařík, Brabec, Kubát, Chvála, Babčuk, Šimon, Katriňák – Pražienka, Satran, Burda, Procházka, Chalupa, Urban, Průžek, Řepík, Horák, Mařík

Komentář k utkání

Od prvního vhazování měli navrch domácí. Hned v úvodu mohl otevřít skóre Janata, ten ale mířil nepřesně. Vzápětí měli šanci hosté, kdy si mohli zahrát přesilovku, ta byla ovšem velmi mizerná. Po přesilovce byly Letňany velmi aktivní a mnohdy jim chybělo málo pro vstřelení gólu. V druhé polovině první třetiny si zahráli také domácí zahráli přesilovku, a ta vedla k výraznému oživení karlovarské hry. Svůj tlak přeměnil až Marek Pastyřík, který při signalizované výhodě otevřel skóre. Zbytek třetiny se již dohrával v poklidném tempu a ani jeden z celků se nedostal do výraznější situace.

Od prvního vhazování prostřední části měla Energie výrazně navrch. Hosty k ničemu napouštěla a výrazně je přehrávala. Jako blesk z čistého nebe přišel gól Milana Davídka, jako první se v brankovišti zorientoval a zasunul za ležícího Hamalčíka. Letňany dále pokračovaly v ospalém tempu. V závěru třetiny sehráli energetici velmi dobrou přesilovku. Měli sice velmi mnoho šancí a střel, ovšem gól dát nedokázali.

Energie si do třetího dějství přenesla nápor ze závěru předešlé třetiny, na Letce vlétla nevídaným způsobem. Poté aktivita domácích částečně poklesla a hra se na malou chvíli ustálila. Střední pasáž třetí třetiny nebyla nijak atraktivní, hrálo se převážně ve středním pásmu a mnoho šancí k vidění nebylo. Poté si v šestiminutovém sledu okolností zahrály přesilovku oba celky, ani jeden z týmu však nebyl úspěšný. Poslední hřebíček do rakve přišel pro hosty v pětapadesáte minutě, kdy se štěstím zvyšoval Jiří Janata. Ve zbytku času se zápas poklidně dohrával, ale na konci měli Letci možnost snížit při početní výhodě 6 na 3. Ani tato situace nebyla z jejich pohledu gólová.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Nevyvedla se nám podle představ první třetina, kde nás hosté mnohdy přehrávali. Paradoxně si myslím, že první třetina rozhodla zápas, nám se podařilo vstřelit gól, Kuchař nás v brance podržel a tým byl v dobré náladě. O přestávce jsme si některé nedostatky vyříkali a ve druhé periodě jsme předvedli jeden z nejlepších výkonů letošní sezóny. Pro nás to bylo sedmé vítězství v řadě a podařilo se nám ujistit postupovou pozici do play-off. Za dobu, co trénuji u staršího dorostu, je to pro mě jeden z nejrychlejších a nejpřekvapivějších postupů.

Fotogalerie