HC Energie Karlovy Vary

Vlci berou z druhého zápasu se Stříbrnými Lvy tři body

MHL: HC Energie - Stříbrní Lvi Petrohrad 4:2 (3:1, 0:1, 1:0)
Vlčí smečka se v neděli večer postavila ke druhému zápasu proti Petrohradu. V prvním zápase vyhráli energetici až na nájezdy, což chtěli napravit. To se jim také povedlo a po tuhé bitvě nakonec svého soka udolali. Do branky se od začátku postavil dorostenec Ondřej Kuchař.
MHL, 34. kolo, ne 30.11.2014, KV Arena
Karlovy Vary
Stříbrní Lvi
4:2
3:1, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 6. Gríger (Zadražil), 10. Orság (Vrána), 18. Beránek (Osmík, Dvořák), 45. Zadražil (Gríger) – 16. Malcev (Kajumov, Kločkov), 36. Čubiljajev (Jakimenko). Rozhodčí: Nosov – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 200. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Karlovy Vary: Kuchař – Vaněk, Dvořák, Šafář, Röthlisberger, Michálek, Šimek – Osmík, Beránek, Gríger, Táborský "C", Orság, Harkabus, Vrána, Gorčík, Škop, Hroch, Zadražil, Rubeš
Stříbrní Lvi: Treščalin – Pobotajev, Mojsejev, Karnauchov, Kajumov, Jefimov, Jakimenko – Zamčalov, Kločkov, Korobov, Makarov "C", Dikušin, Volovlikov, Kozlov, Zelenkov, Čubiljajev, Malcev, Glotov, Lapin, Fedotov

Komentář k utkání

První třetina začala v podání domácího týmu velice aktivně. Energetici vlétli do utkání ve velkém tempu a hned po šesti minutách šli vlci do vedení. Zadražil našel v mezikruží volného Davida Grígera, který pohotovou střelou překonal Treščalina. O čtyři minuty to již bylo o dvě branky. Jakub Vrána vypálil na ruského gólmana, který vyrazil kotouč pouze na hůl Jakuba Orsága, který dorazil do prázdné brány. Ve čtrnácté minutě se nechal vyloučit Vaněk a nabídl tak Petrohradu přesilovou hru. Tu využil Maxim Malcev, který si počkal na přesnou přihrávku od modré čáry od Kajumova a položil do jeho pasu pouze hůl. O další minutu později mohli hosté v další přesilové hře vyrovnat, ale místo toho se dokázali prosadit domácí. Ondřej Beránek a Martin Osmík ujeli na Treščalina a první jmenovaný propálil ruského gólmana tvrdou střelou pod horní tyč. Více už se toho v první třetině nestalo, a tak se šlo do kabin za stavu 3:1 pro Vlčí smečku.

Do druhé části vstoupili oba týmy v o poznání nižším tempu a dlouho nebyla k vidění žádná gólová příležitost, nebo zajímavá akce. Ta přišla až ve třicáté čtvrté minutě, když Makarov nedokázal usměrnit kotouč do prázdné brány. Jenže to ho nemuselo vůbec mrzet. O dvě minuty již bylo sníženo na rozdíl jediné branky. Artur Čubiljajev se dostal ve vlastním oslabení do samostatného úniku a bekhendovým blafákem překonal Kuchaře.

Do třetí třetiny tedy vstupovali Lvi s jednobrankovým mankem, ale nedařilo se jim vytěžit jakoukoliv gólovou příležitost. Ve čtyřicáté páté minutě tedy udeřili v přesilové hře znovu domácí. Matěj Zadražil se procpal před Treščalina a nadvakrát dokázal procpat puk za záda ruského gólmana. Petrohrad se v závěru dost trápil a nedokázal se ani na chvíli usadit v útočném pásmu, aby mohl odvolat gólmana. Energetici tedy dokázali náskok udržet a z tohoto utkání brali všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Jsem velmi rád, že jsme dnešní utkání zvládli díky velmi dobrému týmovému výkonu a vydání se ze zbytku sil, které nám ještě zbyly. V dnešním utkání jsme byli po celou dobu lepším týmem a šli jsme si od začátku za vítězstvím. Vítězně jsme tak uzavřeli velmi náročnou sérii 12 zápasů ve 20 dnech, ze kterého jsme získali velmi dobrý počet bodů. Za to hráčům patří velký dík. Chceme v následujícím týdnu dobře zregenerovat a v následném tréninku ještě nabrat síly na poslední trip, který nás v tomto roce čeká.

Fotogalerie