HC Energie Karlovy Vary

„Se sestavou bych již moc hýbat nechtěl,“ říká trenér Sýkora

P r a h a - Hokejisté Energie Karlovy Vary podali na ledě pražské Sparty sympatický výkon. Kýženého úspěchu se nedočkali, trenér Marek Sýkora však byl po utkání spokojen. „Máme v nohách zápas s Jágr teamem, takže s naším výkonem jsem spokojen. Bylo to vyrovnané utkání. Dovolím si tvrdit, že jsme mohli i vyhrát, za stavu 1:1 jsme měli dobré šance, lepší než Sparta, nakonec jsme inkasovali,“ přemítá uznávaný stratég. Sparta Praha je považována za nejsilnější tým v extralize, prohra o jednu branku tedy není vůbec žádná tragédie. „Vzhledem k tomu, že to je Sparta, tak jsem celkem spokojen.“

Jedna vstřelená branka není příliš dobrou vizitkou pro karlovarské útočníky, to si hlavní kouč dobře uvědomuje. „Produktivita je slabá. My tady pracujeme s profesionálama a někoho učit dávat góly je těžké. I když se zaměřujeme na útočníky i obránce zvlášť, trénujeme odděleně, zatím to nefunguje. Uvidíme co přinesou další zápasy. Míříme nyní do Švédska, budeme na tom dále pracovat.“ Kádr Energie nebyl kompletní, lze tedy počítat s tím, že se složení jednotlivých řad pravděpodobně ještě změní. ”Nehrál například Bacul, protože má zdravotní problémy. S ním možná počítáme i na post centra prvního útok. Skuhravý musel hrát v centru, ale rád bych ho viděl na pravém křídle. Je zraněný Šinágl, Polák, kteří vypadali velmi dobře. Více nám napoví další utkání, ale nechtěl bych již s tou sestavou nějak dál hýbat,” dokresluje představu o základní sestavě pro extraligové boje Marek Sýkora.

Autorem jediné branky Energie byl Rodine, celou akci ale vypracovala dvojice Němčický, Opatovský, prvně jmenovaný ji krátce přiblížil: “ Zatáhl jsem puk do třetiny a v rohu jsme si to nějak vyměnili s Martinem Opatovským, šla přihrávka na beka a střela prošla přes závar do branky,“ nezdržuje se s popisem levý křídelní útočník Tomáš Němčický. Tento úspěch zůstal osamocen, ale přesto i z opory týmu Energie vyzařovala víceméně spokojenost. “Byl to náročný týden, ale i tak si myslím, že to byl náš nejlepší zápas. Škoda, že jsme neproměnili některé šance, které jsme si vypracovali. Ten výsledek mohl být lepší.“ Páteční dopolední zápas byl pro hráče a trenéry Karlových Varů o to zajímavější, že mohli zkonfrontovat sílu vlastního týmu v souboji s největším aspirantem na titul. ”Sparta má nejsilnější mužstvo, určitě je největším favoritem,“ nepochybuje o síle soupeře Tomáš Němčický. Výsledek je z tohoto hlediska pro hráče i fanoušky Energie určitě povzbuzující.

Související články

Reportáž | pá 9.8.2002

TsC:Statečný výkon body nepřinesl