HC Energie Karlovy Vary

Sebastian Gorčík: Mistrovství dvacítek byla obrovská zkušenost

Sebastian Gorčík byl jako jediný hráč z týmu Energie vybrán do národního týmu pro mistrovství světa juniorů v Kanadě a i přes to, že se nedokázal bodově prosadit, přivezl si mnoho nových a jistě užitečných zkušeností a poznatků.

Sebastiane, jak se cítíte po návratu z Kanady?
Jsem rád, že jsem doma. Byla to obrovská zkušenost, ale už to bylo příliš dlouhé.

Myslíte, že se vám zlepšila forma?
Při sobotním utkání s Rigou jsem se cítil dobře. Vstřelil jsem dvě branky, takže myslím, že nějaké zlepšení přijít mohlo (smích).

Jak jste si se spoluhráči v národním týmu rozuměli?
Ačkoliv to teď po turnaji moc nevypadá, tak jsme byli dobrá parta. S většinou jsem se znal už delší dobu, takže tam žádné problémy nebyly.

Jaká byla atmosféra v kabině během turnaje?
Atmosféra byla pozitivní i negativní. Odvíjela se hlavně podle výsledků, které jsme na mistrovství světa předváděli.

Jak jste jako tým snášeli kritiku, která se na vás valila ze všech stran?
Při turnaji jsme se soustředili jen a pouze na hru a ne na názory kritiků. Co se stalo po turnaji, bych už raději nechtěl komentovat.

V čem je to v Kanadě jiné oproti Česku?
V Kanadě lidé hokejem žijí. Atmosféra při zápase se nedá srovnat s tou, která panuje na českých stadionech. Všichni se při hře baví a společně si zápas užívají.

Co jste dělali ve volném čase?
Moc volna jsme neměli a když ano, využili jsme ho ke spánku. Po vypadnutí ve čtvrtfinále jsme měli čas i na nějaké procházky a nakupování po městě.

Jak se vám hrálo na úzkém kluzišti?
Je to úplně něco jiného. Při hře musíte očekávat více soubojů, méně bruslení. Mně osobně se hraje lépe na širokém hřišti.

Sebastiane, děkuji vám za rozhovor!