HC Energie Karlovy Vary

Bílým Tygrům stačil k vítězství jediný gól

ELH: Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Karlovarští neprolomili černou sérii ani v Liberci, a tak mají nyní na kontě už pět porážek v řadě. O prohře na severu Čech rozhodla jediná branka, kterou vstřelil v čase 45:46 Tomáš Urban. Karlovarští se v ofenzivě prosadit nedokázali a kotouč za záda gólmana Lašáka nedostali, všechny tři body tedy berou Bílí Tygři.
Tipsport extraliga, 38. kolo, pá 16.1.2015
Liberec
Karlovy Vary
1:0
0:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 46. Urban (Bulíř). Rozhodčí: Šindler, Wagner – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4438. Střely na branku: 35:33. Zblokované střely: 11:7. Hity: 9:11. Vhazování: 31:33. Průběh utkání: 1:0.
Liberec: Lašák – Výtisk, Šimek, Derner, Gřegořek, Kajínek, Vitásek – Balaštík, Vampola, Radivojevič – Bakoš, Filippi, Bulík – Bartek, Jelínek, Vlach – Bulíř, Urban, Víšek
Karlovy Vary: Závorka – Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Bičánek, Deyl – V. Tomeček, R. Hruška, Duda – D. Hruška, Skuhravý, Vachovec – Koblasa, Heizer, Micka – Gorčík, Flek, Pšurný

Komentář k utkání

Páteční zápas mezi Bílými Tygry a karlovarskou Energií nezačal nijak zběsile a fanoušci si na momenty, které by rozpumpovaly krev nějaký čas počkat. Bohužel pro většinu z nich, se takové situace odehrávaly v první třetině prakticky jen před brankou Jána Lašáka.

Ten musel nejprve řešit nebezpečně vyhlížející křižný pas na Micku, zvládl se včas přesunout a následnou střelu zlikvidoval. Již s blížícím se koncem úvodní dvacetiminutovky domácí obraně nadělal starosti Koblasa, jenž se s trochou štěstí ocitl v těsné blízkosti liberecké branky. Lašák však ani tentokrát nezaváhal a do kabin se šlo za stále bezbrankového stavu.

Ten přetrval i druhou třetinu a to i přes fakt, že se oba celky střelecky vcelku činily. Liberečtí měli po 40 minutách hry na svém kontě 25 pokusů, Karlovarští jen o tři méně. Takovouto bilanci není nezvyklé vidět po závěrečné siréně.

Severočeši se do první vážnější šance dostali ve 38. minutě a postaral se o to Tomáš Filippi. Nejproduktivnější Tygr aktuálního ročníku se obtočil kolem branky a zkusil překvapit Závorku. Kotouč však nedokázal nasměrovat dostatečně přesně a zasáhl tyč.

I třetí dějství tak sudí zahájili za nerozhodného stavu 0:0, na prodloužení však nedošlo. Bílí Tygři vlétli do třetiny s velkou chutí a tři minuty po jejím zahájení nebyl daleko od otevření skóre Jelínek. Chvíli po něm se před Závorkou znovu ocitl Filippi. Strážce karlovarské svatyně ale statečně odolával libereckým nájezdníkům a držel šance svého týmu.

Naděje západočeského celku však neudržel na svých ramenou věčně. V šestačtyřicáté minutě se po levém křídle dostal do pásma Tomáš Urban, potáhl si kotouč až na kruh a rychlou střelou zacílil do mezery mezi Závorkovými betony.

Jediná střela tak nakonec rozhodla. Energii ve zbývajícím čase nepomohlo zaváhání liberecké obrany ani závěrečná hra bez gólmana.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Domácím jsme byli vyrovnaným soupeřem. Naše střelecká sterilita se táhne už od vánočních svátků, ty zápasy jsou totožné, tohle je už pátý zápas, který prohráváme o branku. Hráčům nemůžeme za toto utkání mnoho vyčíst, dali do toho všechno až na tu branku.

Milan Černý (Bílí Tygři Liberec): Do zápasu jsme se dostávali pomalu. V první třetině to nebylo ono, bylo to ospalé. Ve druhé třetině jsme předvedli lepší výkon. Sice bez gólu, ale už jsme si vynutili nějaké přesilové hry. Bohužel jsme je nesehráli dobře. Pak už bylo jasné, že zápas bude o jednom gólu a že ten, kdo ho dá první, pravděpodobně vyhraje. Naštěstí jsme to byli my. Je dobře, že to rozhodl někdo jiný - hráči naší čtvrté lajny. Potom jsme dokázali ubránit přesilovku soupeře i závěr. Bylo to hodně urputné utkání, jehož výsledek se přiklonil na naši stranu.

Související články

Preview k zápasu | čt 15.1.2015

Energii čeká zápas v Liberci