HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Mladší dorost se přiblížil k play-off

Veledůležitá dvě utkání měli na programu minulý týden hokejisté karlovarského mladšího dorostu. Ve čtvrtek zajížděli naši mladíci na led neoblíbeného Písku, kde dokázali i díky dvěma brankám Jana Bečky (na snímku) vysoko zvítězit. O tři dny později se pak utkali mladší dorostenci na vlastním ledě s celkem Kladna, které v přímém souboji o Play Off dokázali i v okleštěné sestavě díky bojovnému výkonu rovněž porazit. Tři kola před koncem skupiny o udržení tak mají naši mladíci oproti Kladnu o tři body více a rovněž lepší vzájemné zápasy. Do play-off je tak již velice blízko. V dalších zápasech se utkali žáci šesté a osmé třídy se svými vrstevníky z Děčína a za zmínku určitě stojí hned osm branek v podání Davida Novotného, hájícího barvy karlovarské "osmičky". Kompletní výsledkový servis uplynulého týdne a stručné info o jednotlivých zápasech naleznete v našem článku.

Extraliga mladšího dorostu - skupina o udržení

16. kolo - 19. února

IHC Písek - HC Energie Karlovy Vary 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
Branky: Bečka 2, Prošek, Klejna
Asistence: Prošek 3, Slabý, Hoang, Bečka, Koco, Ptáček
S Jihočechy má v této sezoně karlovarský mladší dorost špatnou bilanci a vůbec se jim proti tomuto týmu nedaří. I proto byli odhodláni tuto sérii vylepšit, což se jim v nedůležitější fázi sezony podařilo. Důležité bylo, že hosté odehráli výborně hru v oslabení a na druhou stranu se jim velmi dobře povedlo sehrát přesilové hry, což bylo pro vývoj utkání klíčové.

15. kolo - 22. února

HC Energie Karlovy Vary - HC Rytíři Kladno 6:3 (0:1, 3:1, 3:1)
Branky: Slabý 2, Šik 2, Prošek 2
Asistence: Prošek 3, Klejna 3, Slabý 2, Hoang, Ptáček
Energetici s Rytíři bojují o přímé postupové místo do play off a pro oba týmy byl zápas nesmírně důležitý. Vstup do utkání se nepovedl domácím, kdy po minutě a půl po střele od modré čáry jejich hráč ztečoval puk přilbou do vlastní brány. Ani start druhé třetiny z pohledu Energie nebyl ideální a vinou špatného střídání hosté využili šanci a zvýšili na 0:2. Za tohoto stavu domácí tým ukázal velké odhodlání a už ve druhé třetině dokázal otočit vývoj na 3:2. Ve třetí třetině karlovarští výborný výkon potvrdili i díky dobrému výkonu brankáře a v přímém souboji o první místo ve skupině dokázali utkání dovést do vítězného konce.

Liga žáků ročníku 2001

32. kolo – 21. února

HC Energie Karlovy Vary – HC Děčín 19:3 (6:1,5:2,8:0)
Branky: Novotný 8, Horváth 2, Korčmaroš 3, Hadáček, Stejskal 2, Zdeněk, Rozhon, Jiskra
Asistence: Jiskra 6, Rozhon 3, Zdeněk 2, Novotný, Korčmaroš, Hadáček
Skóre utkání sice otevřel Děčín, ale jinak na ledě bylo jen jedno mužstvo a Severočeši se dostávali do útočné třetiny ojediněle a o vítězství Energie nebylo pochyb. Bylo jen otázkou, kolik branek se domácím hráčům podaří vstřelit.

Liga žáků ročníku 2003

32. kolo – 21. února

HC Energie Karlovy Vary – HC Děčín 8:2 (1:0, 4:1, 3:1)
Branky: Rymon 2, März, Sapoušek, Fořt, Galla, Fuksa, Krnáč
Asistence: Sapoušek 2, Zapf 2, Krnáč, Rymon, März
Karlovarští předvedli velmi dobrý a týmový výkon, po kterém si připsali jasnou výhru.