HC Energie Karlovy Vary

Prohra je i moje chyba, hodnotí utkání kapitán Čejka

Starší dorostenci v posledních dnech odehráli dva zápasy osmifinále play-off, z nichž si odnesli jednu výhru a jednu prohru, což je jen částečné uspokojení. V tom prvním zvítězili po velmi dobrém výkonu 3:1, avšak v tom druhém svému soupeři podlehli. Série se tak přesouvá do Chomutova, kde naše mladé pušky budou bojovat v neděli a v pondělí. Nejen ohledně odehraných zápasů jsme vyzpovídali kapitána Michaela Čejku (na snímku).

Michaeli, jak byste zhodnotil uplynulé dva zápasy?
Ve středu jsme odevzdali výborný týmový výkon, dnes jsme začali hrát „play-off“ hokej až někdy od druhé třetiny. První třetinu jsme působili takoví mrtví, nevím, čím to bylo, možná únavou. Od druhé třetiny se to zlepšilo, ale samozřejmě na jeden gól nemůžeme vyhrát. Je to také moje chyba, ale i všech útočníků.

V čem byste viděl největší rozdíl mezi středečním a čtvrtečním zápasem?
Řekl bych, že rozdíl byl hlavně v nasazení. Ta první třetina rozhodla. Nechci říct, že jsme nebojovali, ale prostě se nám to nějak nepovedlo. Kdežto ve středu jsme první třetinu zvládli a poté to zlomili, dnes to bylo přesně naopak.

Prohráli jste mnoho osobních soubojů, byli jste po prvním zápase hodně unavení?
To utkání bylo náročné, to ano. My jsme si možná trochu mysleli, že to půjde samo, ale jak jste sami viděli, tak to se úplně nepovedlo. To druhé utkání se nám nepovedlo tak nějak celé, Chomutov měl větší chuť.

Jak se vám líbila atmosféra, kterou vám fanoušci vytvořili?
Atmosféra byla úplně výborná, chtěl bych tímhle poděkovat všem fanouškům a divákům, kteří přišli. Budeme se snažit, abychom doma ještě nějaké zápasy odehráli a mohli si to užít znovu. Bylo to něco fantastického.

S jakým cílem pojedete do Chomutova? Pokusit se rozhodnout již tam, nebo vyhrát alespoň jedno utkání?
První krok bude vyhrát hned v neděli, pak se uvidí. Bylo by dobré, kdybychom to ukončili co nejrychleji, ale samozřejmě hlavním cílem je postup, ať už to bude ve čtyřech nebo pěti zápasech.

Michaeli, děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí v nedělním zápase!

Související články