HC Energie Karlovy Vary

David Gríger debutoval v repre a hned skóroval

Energetik a bývalý člen Vlčí smečky David Gríger v sobotu prožil vydařenou premiéru ve slovenském národním A-týmu. Gólem do prázdné branky přispěl k výhře Slovenska nad Švédskem 3:1 v utkání Euro Hockey Challenge hraném v Bratislavě. Už v únoru si Energie služby talentovaného útočníka pojistila dvouletým kontraktem s roční opcí.

„Jsou to úžasné pocity. Hned v prvním zápase za reprezentaci vstřelit gól se člověku nepodaří každý den. Nesmírně mě to těší, je to splněný sen. Navíc jsme i vyhráli, je to taková třešnička na dortu,“ uvedl dvacetiletý forvard krátce po utkání.

Na další střelecký úspěch ve slovenském dresu si však Gríger bude muset počkat zřejmě až do příští sezony. Trenér Vladimír Vůjtek jej totiž vyřadil z nominace na další fázi přípravy na světový šampionát v Praze a Ostravě. „Je to mladý hráč, který má perspektivu. My ale budujeme mužstvo už delší dobu a hráči, kteří tu byli před ním, už mají v reprezentaci něco odehrané,“ vysvětlil český trenér ve službách slovenské reprezentace.