HC Energie Karlovy Vary

Hokejisté po pauze vyjeli na led

Ve středu 29. července vyjeli hokejisté karlovarské Energie poprvé na ledovou plochu. Oproti ostatním extraligovým i prvoligovým klubů je to více jak o týden později. „Led v KV Areně byl k dispozici až od včerejška. Museli jsme se tomu přizpůsobit,“ řekl na úvod kouč Karel Mlejnek.

FOTO Z TRÉNINKU

První dny budou zaměřeny především na bruslení a rozhýbání nové výstroje. „Do soboty budeme s hráči pracovat tak, abychom mohli od příštího týdne již trénovat určité herní varianty. Kluci nebyli delší dobu na ledě a musí se co nejrychleji dostat do herní teploty,“ přidal Mlejnek.

Trenéři mají k dispozici kompletní kádr, až na dva hráče, kteří po krátkém rozbruslení odcestovali na kemp reprezentace do Jihlavy. „Jinak tu jsou všichni. Václav Benák a Michal Gulaši v obraně, do útoku pak naskočil Marcel Haščák, kterého tu vítáme. Už na suchu s námi pracovali Tomáš Rachůnek a Rosťa Marosz. To jsou hlavní posily, které máme.“

S týmem se během léta nepřipravovalo několik hráčů, kteří se domluvili na individulních trénincích. Jmenovitě se jedná o Bičánka, Sičáka, Haranta a Dudu. „Jsou to zkušení hráči, kterým bylo po konzultaci s vedením klubu nabídnuto, že se mohou připravovat individuálně. Z mého pohledu jsou natolik zkušení, že dobře věděli, co mají dělat, a nebude v tom žádný problém,“ dodal trenér Karel Mlejnek.

Gulaši: Hra se mnou bude soupeře bolet

Jak už bylo napsáno, tak jednou z nových akvizic je obránce Michal Gulaši, který se do Karlových Varů vrací po roční anabázi ve Švédsku. „Důvodů k návratu bylo více. Jednak to bylo se opět po delší době ukázat v Česku, ale tím nechci říci, že bych už do zahraničí nešel. Mám ještě věk na to, abych to zkusil. Pak to bylo tím, že se jednalo o Karlovy Vary. Ty o mě měly dlouhodobý zájem, a to hrálo velikou roli,“ řekl na prvním tréninku Michal Gulaši.

Angažmá ve Švédku Michalovi dalo hodně. „Především to byla obrovská zkušenost. Jinak to nestálo za nic. Všichni jsme do toho šli s tím, že se pokusíme postoupit do nejvyšší soutěže, měli jsme na to rozpočet a hráče, ale naopak jsme spadli. Z tohoto pohledu to bylo špatné. Co se týče zázemí a všeho okolo, tak vše bylo na té nejvyšší úrovni. Nebojím se říci, že u nás řada extraligových celků nemá takové zázemí,“ přidal.

Nejbližší budoucnost momentálně spojil Gulaši s Karlovými Vary, ale ve smlouvě má klauzuli, že v průběhu prosince či ledna může odejít do zahraničí. „Nebojím se říci, že jsem si přijel zlepšit náladu. Opět si popovídat česky. Kluci ve Švédsku sice mluvili anglicky, ale v šatně vládla převážně švédština. Neužil jsme si tu takovou pohodu a srandu, jako je tomu v domácí kabině. Vracím se do známého prostředí a těším se na hokej v Karlových Varech. Tenhle tým, stejně jako já, nemůže mít jiný cíl než play-off,“ pokračoval staronový obránce.

Alespoň dle prvního tréninku, bude Gulaši nastupovat v obraně s Benákem. V útoku pak budou mít před sebou Dudu, Barteka a Haščáka. „Trenér nás dal takto dohromady. Z mého pohledu v tom nevidím, žádný problém. Máme důvěru a moc bych si přál, aby nám to klapalo,“ vyslovil nahlas přání.

Gulaši před odchodem do zahraničí patřil mezi nejtvrdší obránce extraligy. „Můj herní projev se nezměnil a hra se mnou bude soupeře bolet,“ slibuje závěrem.