HC Energie Karlovy Vary

Junioři na úvod turnaje rozdrtili Chomutov sedmi brankami

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 7:1 (2:0, 2:1, 3:0)
Úvodní zápas turnaje Karel Holoubek Cup U20 dopadl pro domácí skvěle. Proti soupeři z Chomutova si vyzkoušeli všechny herní situace, ve všech uspěli a Piráty jasně přehráli. V jednotlivých třetinách dali po dvou a třech brankách, nakonec jich nastříleli celkem sedm.
Příprava juniorů na sezonu, Turnaj, pá 7.8.2015, KV Arena
Karlovy Vary
Chomutov
7:1
2:0, 2:1, 3:0
Branky a nahrávky: 6. Michálek (Čejka, Janata), 6. Davídek (Dudek), 30. Beránek (Vrána, Pajk), 38. Sedlák (Vrána, Osmík), 47. Beránek, 56. Janata (Vodička), 60. Janata (Michálek) – 40. Petr Macháček (Dyrynk, Wágner). Rozhodčí: Zubzanda – Schopf, Suchý. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1.
Karlovy Vary: Frček – Rulík, Michálek "C", Dudek, Vodička, Pajk, Sedlák, Beer – Beránek, Osmík, Vrána – Čejak, Janata, Davídek – Nguyen, Procházka, Svoboda – Hauzr
Chomutov: Danylec – Cestr, Hierman, Bláha, Benda, Hlaváček, Páleník, Běhula, Wágner, P. Macháček, Dyrynk, Tupý, Lyszczarczyk, Reszegh, Tůma, A. Macháček, Ševčík, Duda, Kutlák, Kellerstein

Komentář k utkání

První utkání turnaje Karel Holoubek Cup U20 obstarali hokejisté Karlových Varů, soupeřem jim byli Piráti Chomutov. Utkání bylo sice zpočátku opatrné, ale to pouze do šesté minuty, když se karlovarští dokázali dvakrát po sobě rychle prosadit. Nejprve využil přesilovou hru Patrik Michálek, o pár vteřin později na něj navázal brankou z úniku Milan Davídek. Energetici dále pokračovali v náporu na svého soupeře, avšak chomutovský Danylec předváděl skvělé zákroky, a tak další branka v první periodě již nepadla.

Druhá třetina nabídla opět pohledný hokej, avšak opět spíše ze strany domácího celku. Jednu slibnou střeleckou pozici si na straně hostí vytvořil Lukáš Bláha, ale karlovarský brankář Frček byl excelentní, jako po celý zbytek utkání. Poté už ale opět začali úřadovat domácí a začaly padat branky. Jeden z nejzkušenějších hráčů, Ondřej Beránek, unikl obránců a v pádu přesně zakončil. Následně měli domácí další příležitost, ale Lukáš Pocházka nařízené trestné střílení neproměnil. To ho ale mrzet nemuselo, jelikož se o pár minut později prosadil Daniel Sedlák. Už to vypadalo, že náskok energetiků zůstane čtyřgólový, ale opak by pravdou. Před brankou se dostal k puku osamocený Petr Macháček, který vstřelil první, nakonec ale i poslední branku Pirátů.

V závěrečné části už jsme sledovali spíše chomutovskou marnou snahu, jelikož domácí bránili velmi dobře a Chomutov měl s přesným zakončením potíže. Karlovy Vary nakonec přidaly další tři branky, trefili se Ondřej Beránek a dvakrát Jiří Janata,a nebýt skvělého brankáře Danylce, ačkoliv se to podle sedmi obdržených branek zdát nemusí, byl by gólový příděl ještě větší. Z chomutovského celku vyčníval právě on, Peter Duda, který měl několik slibných šancí, a také střelec Petr Macháček.

Fotogalerie