HC Energie Karlovy Vary

V Plzni rozhodovaly nájezdy, energetici mají první výhru

HC Škoda Plzeň - HC Energie 3:4 sn (2:1, 0:1, 1:1)
V úterý podvečer energetici nastoupili ke svému druhému přípravnému utkání. A na ledě plzeňského rivala se letos poprvé představil také kapitán Radek Duda, který se svou první formací řídil první karlovarské vítězství nové sezony 2015/16. Škoda do utkání dobře vkročila a brzy už vedla 2:0, poté ale zabrali i hosté a dokázali utkání otočit. O vedení však rychle přišli a rozhodovat musely až nájezdy, které Energie ovládla. Vítěznou trefu obstaral Martin Bartek.
Příprava na sezonu, příp., út 11.8.2015
Plzeň
Karlovy Vary
3:4sn
2:1, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 2. Indrák (Kubalík, Kracík), 6. Poletín (Bližňák, Pulpán), 46. Jeřábek (Indrák) – 20. Koblasa, 26. Duda (V. Tomeček, Zadražil), 45. Rohan (Bartek), rozh. náj. Bartek. Rozhodčí: Svoboda, Sýkora – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 723. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.
Plzeň: Polívka – Jeřábek "A", Kadlec "A", Pulpán, Andrlík, Kubka, Moravčík – Lev, Bližňák, Kratěna "C" – Johnson, Preisinger, Sýkora – Kubalík, Kracík, Indrák – Poletín, Pitule, Hollweg
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek "A", Harant, Sičák "A", Weinhold, Deyl, J. Tomeček – Duda "C", Haščák, Bartek – Vachovec, Zadražil, V. Tomeček – Gorčík, Kverka, Koblasa – Gríger, Rohan

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili lépe domácí a fanoušci se tak již po necelých dvou minutách hry mohli radovat ze vstřelené branky. Kracík našel na pravém kruhu Kubalíka, ten zadovkou před bránou osamoceného Miroslava Indráka, jenž nadvakrát překonal bezmocného Závorku - 1:0! Dobrý pokus vyslal ze své hole i Pitule z levé strany, hostující brankář tentokráte zasáhl betonem. Krátký však byl na pokus Michala Poletína z mezikruží, ke kterému se trochu se štěstím odrazil kotouč - 2:0! Další dobrou pozici měl z pravého kruhu po ráně z první Kratěna, Závorka stihl sklapnout betony včas. Gól měl po chvíli na čepeli opět stejný hráč, když jej na brankovišti hledal před poloprázdnou svatyní Energie Pulpán, ovšem černý nesmysl zůstal netrefen. Další tutovku spálil autor úvodní gólu, když odražený kotouč po ráně Kubalíka z prostoru mezi kruhy poslal z brankoviště do břevna. Karlovy Vary se osmělily až v závěru třetiny, kdy se Haščák prokombinoval až do dobré pozice mezi kruhy, ovšem bekhendem netrefil. Další pokus půl minuty před první sirénou ale již gólový byl. Petr Koblasa přebruslil Pulpána, zamířil na pravém kruhu v plné jízdě a trefil přesně bližší horní růžek - 2:1!

Prostřední část započala oproti své předchůdkyni opatrněji. První velká šance tak vlastně hned skončila brankou. Radek Duda v přesilové hře dostal touš do své parkety na pravém kruhu, nabruslil si do středu a ranou mezi nohy obránce i gólmana srovnal střelecký účet derby - 2:2! S rychlou odpovědí mohl přispěchat Preisinger, kterého zadovkou našel mezi kruhy Kadlec, čerstvá akvizice v modrobílém dresu ale pouze trefila Závorku do masky. Naopak ramenem zasáhl se štěstím brankář Energie vzápětí proti Lvovi, jeho pokus totiž zůstal skryt mezi bruslemi obránce. Činil se na druhé straně i Polívka, který vystavil povedený semafor Koblasovi v samostatném úniku. Nedařilo se ani Jeřábkovi dorážejícímu z druhé vlny z hranice brankoviště, nalezl pouze vyrážečku Závorky. Z vrcholu levého kruhu zkusil za nedlouho poté své štěstí i Indrák, ani on však recept na stále lepšícího se brankáře Karlových Varů nenašel. Definitivní tečku za prostřední dvacetiminutovkou udělal Bartek, jehož pokus z plné jízdy z levé strany skončil v lapačce Polívky.

Poslední část odstartoval dobrým pokusem přes obránce Johnson, Závorka se opět vytáhl ramenem. Naopak na druhé straně dokázali hráči Energie dokonat parádní obrat. Bartek našel v přečíslení na pravém křídle Tomáše Rohana, jenž vymetl z první pravý horní růžek - 2:3! Indiáni se ovšem srazit nenechali a brzy srovnali. Obránce Jakub Jeřábek dostal u levé tyčky mnoho prostoru, kterého využil k vybruslení si do lepší pozice a následnému zakončení bekhendem mezi betony - 3:3! Stejný hráč měl po chvilce na čepeli i další trefu, ovšem Závorka lapil jak teč, tak následnou dorážku. Na druhé straně zahrozil Harant, jeho pokus z první ovšem Polívka dokázal betonem zastavit. Když se v závěru neujala ani početní výhoda indiánů, která byla navíc devět vteřin dvojnásobná, přišly na řadu nájezdy.

V první sérii Sýkora neuspěl ranou na vyrážečku, naopak Duda procedil touš mezi betony. Podobně si vedl po kličce i Johnson a protože do stejného místa úspěšně zamířil i Martin Bartek, dokonaly Karlovy Vary obrat z 2:0 na celkových - 3:4!

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Viděli jsme pohledné utkání. Docela dobře nám vyšla první třetina, kdy jsme byli aktivnější a měli jsme lepší pohyb. Pak se stalo to, co nás bohužel drtí - poslední minuta první třetiny a my dostaneme na 1:2. Oni se samozřejmě dostali do hry, ve druhé třetině se zlepšili a vyrovnali. Udělali jsme tam pár chyb, měli jsme dost vyloučených. Ve třetí třetině jsme se chtěli vrátit k naší hře, trochu jsme to zlepšili a naštěstí i vyrovnali. V nájezdech už se to pak jen zkouší.

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Pro nás to bylo druhé utkání, ale pro pět hráčů první zápas, jelikož jsme to trochu protočili. Snažili jsme se hrát jenom na tři formace, aby se dostali do herního provozu. Myslím si, že to utkání splnilo účel. Samozřejmě ale máme ještě na čem pracovat.