HC Energie Karlovy Vary

Je to dobré, ale stále je co zlepšovat, myslí si Tomeček

První domácí utkání proti pražské Slavii přineslo hodně atraktivní podívané. Diváci se dočkali celkem osmi branek, tvrdé bitky, a samozřejmě vítězství domácího týmu. Na něm se podílel jednou branou, ale také mnoha vytvořenými šancemi, Vojtěch Tomeček, který ač už jako zkušený hráč, stále brázdí lajny mezi mladými nadějemi, kde se mu navíc výborně daří.

Vojto, jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Určitě bych ho zhodnotil dobře z toho pohledu, že jsme zvítězili. Ale zase byl to teprve třetí přípravný zápase, takže určitě nebylo všechno ideální a máme do dalších zápasů ještě co zlepšovat. Myslím, že to nebylo špatný, ale také to nebylo úplně nejlepší, dělali jsme zbytečné chyby.

Vidíte nějaký herní posun v týmu? Máte za sebou již tři zápasy…
Hra se zvedá každým zápasem, ta příprava samotná je od začátku velmi těžká. Jsme v nějakém tréninku a než se každý dostane do té své pohody a pořádně se připraví, tak to chvíli trvá. Ale jsme rádi, že se teď do toho nějak dostáváme, dva zápasy jsme vyhráli a doufám, že budeme takto pokračovat dál.

Vstup do druhé třetiny byl dobrý, poté jste ale rychle inkasovali…
My jsme sice branku rychle dali, ale to nás asi trochu rozhodilo a taky uklidnilo, takže jsme pak nedávali moc pozor, přestali jsme bruslit a dostali jsme první. Oni potom využili tlaku, který si vytvořili, jelikož jsme se nedokázali tak rychle zkoncentrovat po tom inkasovaném gólu a bohužel tam padla druhá.

Po prvním zápase si trenér Mlejnek stěžoval na produktivitu, ta ale vypadá v posledních dvou zápasech dobře. Věnujete tomu více času na trénincích?
Zaměřujeme se na to, vlastně skoro pořád. Trenér na nás apeluje, abychom dávali do koncovky vždy 200 procent a v tréninku nic nepodceňovali. My jsme vlastně střelbu trénovali již před samotným začátkem přípravy, takže se to snad vyplatilo.

Dnes jste nastoupili asi v nejsilnější možné sestavě, jak se vám hraje nyní se svými spoluhráči?
Zatím si kupodivu poměrně hovíme, i se nám docela daří. Hlavní je, aby se nám to podařilo přenést do soutěže, to je to nejdůležitější. V té přípravě člověk hraje trochu s lehčí hlavou, protože ví, že když prohraje, tak se nic až tak hrozného nestane.

Říkal jste, že je stále co zlepšovat. Co je tedy potřeba vyladit do dalších přípravných zápasů?
No, prakticky všechno. Musíme začít od začátku, jak jsem říkal, bylo to dobré, ale nebylo to vůbec tak ideální, jak bychom chtěli. Měli bychom to vzít postupně od obrany do útoku, pak až se to vše sladí dohromady, tak to bude ideální. Dnes dost věcí vyplynulo jak z individuálních, tak týmových chyb, takže na tom musíme zapracovat, ideálně hned zítra.

Související články