HC Energie Karlovy Vary

Prolomí Energie nepříznivou sérii proti Pirátům?

Nový ročník extraligy se kvapem blíží a hokejisté karlovarské Energie do jejího začátku odehrají již pouze dvě utkání. Obě na domácím ledě. V úterý čeká svěřence Karla Mlejnka nováček z Chomutova, který však v přípravě několikrát potvrdil svou kvalitu. Zápas začíná v 18:00 a jste srdečně zváni.
Kde sledovat utkání: Online přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

Zatímco Karlovy Vary nevyhrály už v pěti přípravných utkáních v řadě, Chomutov drží třízápasovou šňůru vítězství. Naposledy si Piráti smlsli v regionálním derby nad Ústím nad Labem, které deklasovali 9:1. Dle výsledků z přípravných utkání nepůsobí svěřenci bývalého trenéra národního týmu, Vladimíra Růžičky, vůbec jako extraligoví nováčci.

Energetici mají za sebou týdenní soustředění v Břeclavi, kde nabírali síly na extraligovou sezonu. V trénincích se zaměřovali zejména na herní záležitosti, především pilovali přesilové hry. Mimo tréninkové dávky sehráli taky dvě přípravná utkání, se Zlínem a Olomoucí. V obou kláních se museli karlovarští hokejisté před svým soupeřem sklonit. Navíc se jim nepodařilo vstřelit ani branku.

Oba úterní soupeři už společně jednou v přípravě hráli. Osmnáctého srpna prohrála Energie v Chomutově 2:3. Dva body za gól a nahrávku si tehdy připsal bývalý hráč Energie Marek Hovorka. Bod za asistenci též loňský člen defenzivní řady a lotyšský reprezentant Jekabs Redlihs. Karlovarští fanoušci se však mohou těšit i na Jiřího Drtinu, Petra Šidlíka, Štěpána Hřebejka, Martina Rýgla, nebo důrazného obránce Ondřeje Dlapu, kteří v minulosti v západočeském klubu působili. Několik zápasu s éčkem na hrudi odehrál také současný kapitán chomutovského týmu a reprezentační útočník Michal Vondrka.

O utkání s Karlem Mlejnkem

„Jsou to poslední dvě utkání, která hrajeme. Máme sice ještě nějakých deset dvanáct dní do prvního mistráku v Plzni, ale času už moc není. Chtěli bychom vyhrát už jen proto, aby si hráči dodali trochu sebevědomí,“ říká na úvod trenér Karel Mlejnek.

Poslední dva zápasy vyšli střelci Energie naprázdno. „Směrem do obrany nám to celkem jde. Do útoku je to horší. Vše si musí sednout. Jak už jsem řekl, na vyladění formy sice už moc času nezbývá, ale dá se to stihnout,“ přidal. Radek Duda po soustředění v Břeclavi řekl, že stačí vstřelit jeden dva góly a vše se nastartuje. „O tom jsme všichni přesvědčeni. Nemáme špatný tým. Vše si ale musí sednout. Věřím, že do začátku extraligy budeme připraveni,“ doplňuje Mlejnek.

Související články