HC Energie Karlovy Vary

Mladíci Energie zahájili novou sezónu vítězně

Ještě než se naplno rozeběhnou kola letošního extraligového ročníku pro A tým Energie, vstoupili do svých soutěží hokejisté mladších kategorií karlovarského klubu. A vstup to byl víc než úspěšný. Vítězství si připsali v obnovené extraligové premiéře junioři, vedlo se i starším dorostencům a vůbec nejlépe jsou na tom hráči dorostu mladšího, kteří po dvou kolech vedou tabulku soutěže s impozantním skóre 19:3 a dvěma výhrami na svém kontě. Kompletní výsledkový servis utkání uplynulého týdne včetně krátkých reportáží naleznete v našem článku.

DHL Extraliga juniorů

1. kolo – 5. září

HC Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Osmík (Svoboda, Nguyen), 15. Vrána (Beránek), 23. Davídek (Rulík), 54. Weinhold (Michálek, Vrána).
Karlovarští junioři se v sobotu v pravé poledne po třech letech postavili proti extraligovému celku v soutěžním utkání a bylo vidět, že tři roky v MHL jim prospěly a daly mnoho zkušeností. Domácí svého soupeře válcovali ve všech směrech, včetně vyhrané bitky, kterou na konci utkání korunoval Adam Rulík vítězství v podkrušnohorském derby. „Výhra v prvním zápase sezony je strašně důležitá a povzbuzující. Je to ale zase jen jeden zápas a je potřeba na dnešní úsilí navázat v zápasech dalších. Celkově jsme tedy vyhráli 4:0, za což vděčíme výborně chytajícímu Jakubu Frčkovi, který nás držel a má na výhře lví podíl“, zhodnotil duel trenér Jiří Žůrek.

Extraliga staršího dorostu

1. kolo – 3. září

HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno 3:4 sn (2:2, 1:0, 0:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Horký (Davídek, Hotěk), 7. Slabý (Bečka), 23. Bečka (Slabý, Prošek) – 7. Zelingr (Kučera), 10. Kubík (Řepka, Šíma), 45. Kučera (Kučera, Blažek), rozh. náj. Kalaj.
Ve čtvrtek večer patřil led KV Areny starším dorostencům, kteří zde nastoupili ke svému prvnímu ostrému zápasu nové sezony. V prvním kole přivítali Rytíře Kladno a utkání to rozhodně bylo zajímavé, diváci, kteří dorazili, určitě nelitovali. Po divoké první periodě se utkání trochu zklidnilo, vyrovnalo a nakonec dospělo až do nájezdů, jejichž loterii ovládli hostující Rytíři.

2. kolo – 5. září

HC Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (0:1, 2:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 28. Vébr (Helt), 34. Cikánek (Myšák, Drašar) – 19. Bečka (Slabý, Prošek), 49. Pastyřík (Horký), 53. Prošek (Bečka), 55. Klejna (Pastyřík, Hotěk).
Druhý zápas starších dorostenců v nové sezoně dopadl již o něco lépe, než ten první, ve kterém podlehli Kladnu po samostatných nájezdech. Sobotní odpoledne patřilo duelu s Litvínovem, který dopadl výborně. Zápas nabídl dvojí obrat ve skóre, nejprve ze strany Litvínova, poté ze strany Karlových Varů. Mladí hokejisté dokázali ve třetí třetině svému soupeři nasázet hned tři branky, čímž dokonali obrat a domů si vezou celé tři body.

ELIOD Extraliga mladšího dorostu

1. kolo – 1. září

HC Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 4:3 (0:1, 3:2, 1:0)
Branky: Šik 2, Pištěk 2, Maydl
Asistence: Ptáček 2, Klejna 2, Hudečka, Poizl, Maydl
Do prvního mistrovského utkání nevstoupili domácí vůbec dobře a díky viditelné nervozitě i díky osmiminutovému oslabení, vstupovali do druhé třetiny s jednobrankovým deficitem. Hra Energie se zlepšovala a postupně dokázala soupeře dostávat pod větší tlak. Výsledkem této převahy byl bleskový obrat na 3:1. Bohužel ve hře domácích nastal další výpadek a soupeř dvěma rychlými góly srovnal stav na 3:3. Ve třetí třetině podali energetici nejlepší výkon zápasu a hned na začátku třetiny stihli soupeři odskočit na rozdíl jedné branky. V závěru při litvínovské power play střelou do prázdné branky potvrdili výhru 5:3. Hráči podali dobrý bojovný výkon a v prvním domácím utkání si zaslouženě vzali tři body.

2. kolo – 6. září

IHC Písek – HC Energie Karlovy Vary 0:14 (0:5, 0:4, 0:5)
Branky: Pištěk 3, Doubek, Šik 2, Křemen, Holub, Ptáček, Hudečka, Koupa, Poizl, Švec, Měchura, Klejna.
Asistence: Šik, Ptáček 2, Zavřel, Jiskra, Novotný 2, Maydl, Poizl, Radosta, Pištěk, Šťastný, Holub.
Již samotný výsledek napovídá, jak se utkání vyvíjelo. Od úvodního vhazování až do poslední sekundy zápasu byla jasná převaha na straně karlovarského týmu, který si střelecké hody rovnoměrně rozložil do každé třetiny. Hattrickem se blýskl Theodor Pištěk. „Nutno podotknout, že soupeřova sestava byla skoro celá složená s mladších hráčů ročníku 2001. Ale na druhou stranu náš tým odehrál utkání s nasazením, s pokorou a chutí po celých šedesát minut, za což jsme rádi,“ zhodnotil utkání trenér Lukáš Lomický

Liga starších žáků ročníku 2002

2. kolo – 5. září

HC Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 4:8 (2:3, 1:1, 1:4)
Branky: Vondráček Ben, Binias, Ševčík, Korčmaroš
Asistence: Binias, Mareček, Bokštefel, Matoušek
V prvním kole měli karlovarští volný los, a v jejich prvním mistrovském utkání je čekal ve 2. Kole kvalitní tým Litvínova. Domácí vstoupili do zápasu výborně, ale velmi agresivně hrající hosté brzy převzali iniciativu a domácí mírně tahali za kratší konec. Ač se výsledkově nezdá, utkání bylo velmi vyrovnané, ale jednodušeji hrající Litvínov dokázal trestat chyby a nakonec si došel k vítězství.

Liga mladších žáků ročníku 2004

2. kolo – 5. září

HC Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 3:9 (1:1, 1:4, 1:4)
Branky: Rymon 2, Czingel
Asistence: Galla, Sýkora
Podobně jako starší ročník, i pro karlovarskou 04 byl zápas premiérou v soutěži. Především v první polovině utkání se hrál velmi vyrovnaný a pohledný hokej, nicméně od půlky druhé třetiny byla hra obou týmů poznamenána velmi necitlivými zásahy rozhodčího Matase. Domácí se v důsledku několika „vymyšlených“ vyloučení a inkasovaného gólu z trestného střílení nedokázali vrátit do velmi ostrého tempa, které si hosté dokázali udržet po celou dobu utkání. Velmi kvalitní soupeř proto už v druhé části pouze kontroloval hru a navyšoval své skóre.

Liga mladších žáků ročníků 2004/2005

1. kolo – 6. září

HC Energie Karlovy Vary (r.05) - HC Tachov/ML B (r.04/05) 8:4 (3:0, 2:2, 3:2)
Branky: Král 2, Kolář, Polák, Slavík, Smýkal, Vimr, Zich
Asistence: Polák, Slavík, Schöberl
V prvním mistrovském utkání letošní sezony podali hráči ročníku 05 velmi solidní výkon, kterému na lesku ubraly jen časté, spíše taktické chyby. Z hlediska nasazení a bojovnosti však B-tým Tachova a Mariánských Lázní předčili a zaslouženě zvítězili.