HC Energie Karlovy Vary

Haščák: Chybí nám vždy krok

Zkušený útočník Marcel Haščák v neděli zaznamenal první trefu v české extralize. Spíše než hokejový um mu k zápisu do statistik pomohl šťastný odraz puku v dvojnásobné přesilovce. Lepší efektivita v přesilovkách a více štěstí je podle Marcela paradoxně to, čeho se týmu aktuálně nedostává.

Marceli, jak hodnotíte zápas s Třincem?
Myslím si, že jsme měli dost šancí na to, abychom uhráli lepší výsledek. Tento zápas mi je dost líto a doufám, že se z něj poučíme.

Jaké chyby vás nejvíce srážejí?
Podle mě nám chybí krok. Při mém gólu mi chyběl hodně a šťastnou náhodou to brankáři propadlo. Nejde říct, že bychom nechtěli, ale někdy možná chceme až moc, že to prostě nejde.

Čekají vás další dva těžké zápasy, co musíte změnit ve vaší hře?
Dle mého musíme víc zabrat na přesilovkách. Proti Třinci jsme jich měli využít mnohem víc. Toto když změníme, bude to lepší. Musíme být důraznější před brankou a také hrát lépe odzadu. To by mělo pomoci.

Jaká je nyní atmosféra v kabině?
Prohráli jsme dva zápasy a zatím se nic vážného neděje. Musíme se z toho probudit a v dalších zápasech ukázat, že na to máme, že jsme dobrý tým a táhneme za jeden provaz.

Co si myslíte, že děláte špatně, když nevyužíváte přesilovky?
Chybí nám podle mého důraz a troška štěstí. Stále jsme měli puk u branky, ale brankář téměř vše vychytal pravým betonem. Do prázdné brány jsme se dvakrát ani netrefili. Na konci třetí třetiny jsme měli víc střel jak Třinec, ale nám tam nic nepadlo, zatímco jim ano.

Vy jste vstřelil branku a ani jste o tom nevěděl…
Měl jsem i předtím šanci a posunul jsem puk brankářovi mezi nohy, přičemž nepochopitelně puk vyletěl ven z brány. Pak mě po chvíli puk trefil, ani jsem o tom nevěděl. Otočil jsem se a byl to gól.

V Karlových Varech jste nový, jak se vám tu líbí?
Vše je tu v pořádku, ale nelíbí se mi ty prohrané zápasy. Doufám, že se z toho poučíme a budeme jen lepší.

Stihl jste si už projít město?
Byl jsem se projít na kolonádě a také jsem navštívil hrad v Lokti. Myslím si, že tu je pěkné okolí.

Děkuji za rozhovor.

Související články