HC Energie Karlovy Vary

Našim cílem je hra okolo desátého místa

K a r l o v y  V a r y - Utkáním s Bílými Tygry z Liberce uzavřela HC Energie Karlovy Vary svou letošní zápasovou přípravu. O zápase s Libercem, o přípravě a klubových vyhlídkách v nadcházející sezóně jsme hovořili s trenérem Energie Markem Sýkorou.
Pane Sýkoro, blahopřeji k dnešnímu vítězství nad Libercem. Jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Pro nás bylo toto utkání důležité. Bylo to poslední utkání před sezónou, a jelikož jsme předešlá dvě utkání prohráli, chtěli jsme dnes uspět. Zredukovali jsme sestavu na tři útoky a udělali jsme vše pro to, abychom dnes vyhráli. To se nám povedlo. Utkání nebylo divácky příliš atraktivní, ale pro nás je nejdůležitější výhra! V utkání jsme se postupně zlepšovali až na problémy ve druhé třetině, kdy si soupeř vytvořil dobré šance. Třetí třetina byla z naší strany solidní a tak jsme pustili do hry i další hráče. Utkání bylo trochu poznamenáno tím, že se již hodně přiblížila extraliga, a tak se někteří hráči, především ti starší, již šetřili. Velmi důležité je také to, že se nikdo nezranil.

Jak hodnotíte celou letošní přípravu, jste s ní spokojen? Myslíte že tým je na sezónu dobře připraven?
S přípravou spokojen jsem, celkem proběhla podle našich představ. Potřebujeme však mužstvo ještě doplnit. Došlo sice na několik zranění, ale tomu se nevyhnul žádný klub. Jsme velmi rádi že se již řada hráčů do sestavy vrátila a to je z pohledu nás trenérů asi to nejdůležitější.

Hovořil jste o doplnění mužstva, myslel jste tím něco konkrétního? Máte snad nějakého hráče v jednání?
K doplnění snad dojde v průběhu soutěže, stále potřebujeme kvalitní levé křídlo a alespoň na hostování jednoho obránce. Jan Němeček je dlouhodobě zraněn a ukazuje se že jeden obránce především do přesilové hry nám schází. V tuto chvíli nemáme takovou kvalitu na útočné modré čáře, jak bychom chtěli.

S jakými představami a cíli vstupujete do letošní sezóny? Máte nějaký konkrétní cíl? Kde myslíte že by se v tabulce mohla Energie pohybovat?
Já myslím, že mužstvo je přibližně na úrovni mužstva loňského. Doufám že desáté místo obhájíme. Pokud se nám to povede, bude to solidní výsledek. Nechci hovořit o vyšších patrech tabulky, protože na to v tuto chvíli mužstvo nemáme. Především odchod Jana Alinče se ukázal jako velmi citelný, jelikož je to hráč mimořádných kvalit. Robin Bacul se však postupně dostává do formy a snad by ho mohl nahradit. Do jaké míry ukáže až sezóna. Je to však dobrý hráč s citem pro koncovku a umí to okolo branky soupeře. Konkrétní cíle nám vedení klubu nedává. My si s kolegou dáváme cíl hrát okolo desátého místa, to by asi tak odpovídalo kvalitě mančaftu.

Stále je zde na hostování Jaroslav Hašek, plánujete že v klubu zůstane?
Dohoda mezi Děčínem a námi je, že zde zůstane do konce září na hostování. O tom, zda zde bude působit i dál, rozhodne především jeho výkonnost v zápasech extraligy. Na to, že je z druhé ligy, jsme s ním velice spokojeni. Je dobře fyzicky připraven, je to šikovný hráč s poctivým přístupem. Mě tedy velmi zaujal. Rozhodnou však další okolnosti, především další zranění a to, jak se vrátí Vojtěch Polák a jak se bude dařit na pravém křídle Skuhravému. To se však ukáže až v průběhu prvních kol ligy. Pak rozhodneme, zda zůstane nebo se vrátí do Děčína. V úvahu také přichází střídavý start nebo delší hostování.

Do sezóny tedy nastoupíte pouze bez Vojtěcha Poláka a Jana Němečka?
Ano přesně tak.

Jak budete trávit poslední týden před extraligou, plánujete ještě nějaké speciální vyvrcholení přípravy?
Ne nic speciálního již neplánujeme. Budeme se snažit trénovat poslední týden co nejlépe. Chybí nám tam však rytmus utkání, abychom do sezóny vstoupili co nejvíce rozehraní.. Především v úterý bychom nějaké potřebovali. Měli jsme nabídky od klubů z nižších soutěží, ale nechceme riskovat nějaké zranění, takže jsme je odmítli. Našim úkolem je dobrá kondiční příprava a to, abychom měli dobrou startovní rychlost a naše hra měla dynamiku. V úterý trénujeme dvoufázově a budeme se snažit v celém týdnu pracovat především herně, aby mužstvo nevypadlo ze schopnosti hrát. Jedeme na první utkání do Znojma, které je velmi dobré, a já osobně myslím že by mohlo být jedním z překvapení letošní extraligy. Našim cílem tedy je, aby mužstvo bylo schopno ve Znojmě hrát od první minuty.

Jak jste již říkal jedete na první utkání do Znojma, jak vidíte šanci na zisk bodů?
To bohužel nedovedu posoudit. Se Znojmem jsme v přípravě nehráli. Znojmo se přes léto posílilo a již vloni bylo doma velmi úspěšné. Našim přáním je jakkoliv bodovat a pokud prohrajeme, tak ne moc velkým rozdílem. Je důležité abychom tímto prvním zápasem získali sebevědomí do dalších kol extraligy.