HC Energie Karlovy Vary

Předsezónní tisková konference

K a r l o v y  V a r y - Jako první se slova ujal prezident klubu pan Trubač a hned zdůraznil, že se v Karlových Varech hraje extraliga již 6. sezónu, což lze při současných finančních podmínkách v regionu považovat za veliký úspěch. Je to hlavně díky Sokolovské uhelné a. s., Karlu Holoubkovi a městu Karlovy Vary.
Vedení klubu je s letní přípravou maximálně spokojeno, objemově byla ještě náročnější než loni a fyzické testy dopadly nadprůměrně dobře. Někteří hráči (Kverka, Němeček, Rodin, Hlavačka a Němčický) měli problémy dosáhnout bodové hranice v testech určené klubem, proto si je brzy zopakují.

Došlo k velkým změnám v kádru. Je to dáno tím, že spousta hráčů byla v Karových Varech jen na hostování a jejich mateřské kluby si je nyní stáhly zpět. Nejvíce mrzí odchody Michala Dobroně a Jana Alinče. Druhého jmenovaného by měl nahradit Robin Bacul, který přišel z Havířova. Naštěstí se podařilo udržet brankáře Petra Fraňka, na jehož výkonech bude hodně záležet. Potřeba je ovšem také góly dávat, a proto přišli mladí hráči, kteří byli ve svých předchozích klubech velmi vysoko v kanadském bodování. Je to již zmiňovaný Bacul, dále Opatovský, Svoboda a Skuhravý.

Hlavní trenér Marek Sýkora je s přípravou spokojený, ovšem tento pocit pro něj není vůbec důležitý. Mnohem důležitější bude vstup do sezóny – až ten totiž ukáže, jestli byla příprava dostatečně kvalitní. Trenér ale není spokojen se šířkou kádru. Tým by potřeboval posílit hlavně na postu obránce a levého útočníka. Bohužel na trhu nyní není žádný volný hráč. Je veliká škoda, že na jaře nebyla situace ohledně karlovarského hokeje jistá, z existenčních důvodu proto někteří hráči odstoupili od domluvy s HC Energií (Lukáš Galvas, Petr Gřegořek).

Již delší dobu je známo, že se v Sokolově odehraje jedno či dvě extraligová utkání. Je to "dárek" pro Sokolovskou Uhelnou a. s., která svým vstupem do hokeje zachránila pro Karlovy Vary extraligový hokej. O tom, ve kterém kole se bude v sousedním městě hrát, se rozhodne do konce září.

Během tiskové konference nechyběly ani vtipné situace. To když Michal Mádl srovnával loňskou a letošní přípravu konstatováním, že letos byla horší. Nevěděl sice, proč mu to tak připadá, ale rozhodně prý byla tato příprava těžší. Marek Sýkora ho ale svým typickým způsobem usadil, když řekl: „No jo, už jsi holt zase o rok starší!“

Přišli: Tomáš Němčický (Třinec), Jan Němeček (Norimberk), Ladislav Svoboda (Kladno), Martin Opatovský (Liptovský Mikuláš),Robin Bacul (Havířov), Marek Topoli (Košice), Richard Bauer (Chomutov), Václav Skuhravý (Kladno).

Odešli: Lukáš Mensátor (Vancouver), Lukáš Zíb (Schweninngen), Juraj Štefanka (Plzeň), Lukáš Bednařík (Havířov), Jaroslav Špelda (Plzeň), Jan Alinč (Litvínov), Michal Dobroň (Sparta).