HC Energie Karlovy Vary

Rozjíždí se sledgehokejová liga plná změn

Hokejová sezóna je v plném proudu a poslední zářijový víkend uvede na ledové plochy konečně i sledge hokejisty. Karlovarské Žraloky čeká na úvod pořádně ostrý start, na svém ledě v Ostrově budou v sobotu hostit nováčky ze slovenského Dolného Kubína a necelý den poté přivítají úřadující mistry ze Zlína.

Česká sledge hokejová liga vstupuje do sezóny 2015/2016 s řadou změn. Počet účastníků narostl oproti šesti na deset. K tradiční šestici (České Budějovice, Karlovy Vary, Olomouc, Pardubice, Sparta a Zlín) se po pauze vrací tým ze Studénky a zároveň s ním vkročí do ligy hned tři nováčci.

Zrod klubu v Litvínově je pro Žraloky příjemnou zprávou díky geografické blízkosti. Do stínu Krušných hor a chemických závodů přestoupil z jejich kádru útočník Petr Očenášek a to byla také jediná letní změna v karlovarské sestavě. Litvínov v počátku sází na spolupráci s klubem v Drážďanech, personální výpomoc Němců bude přibližně padesátiprocentní.

Mezinárodní punc soutěže ještě zvýšil souhlas prezidenta Českého svazu ledního hokeje s účastí slovenského týmu pod hlavičkou Dolného Kubína a také rakouské Vídně. Zájem zahraničních klubů dokumentuje výjimečné postavení České sledge hokejové ligy ve středoevropském regionu.

A právě Dolný Kubín bude prvním soupeřem Karlových Varů v sezóně. Tým poskládaný prakticky z reprezentantů Slovenska zajisté nebude hrát v lize druhé housle, v sobotu od 13:45 se tedy mají fanoušci na co těšit.

Neděle a čas 11:45, to bude úvod reprízy jarního semifinále mezi Karlovými Vary a Zlínem. Tehdejší přemožitel Žraloků později zvedl nad hlavu mistrovský pohár a i přes odchod některých opor do Dolného Kubína nadále disponuje ambiciózním kádrem. V minulé sezóně Zlín porazil lázeňský tým ve všech čtyřech vzájemných zápasech.

Připomeňme, že Sharks se budou snažit obhájit anebo vylepšit třetí místo. Radikální novinkou České sledge hokejové ligy je zrušení play-off, účastníci si zahrají každý s každým doma a venku, přičemž nejlepší dva v konečné tabulce si zahrají jeden superzápas o zlato, třetí a čtvrtý o bronz. Každé utkání v sezóně tak bude mít svou vysokou váhu.