HC Energie Karlovy Vary

Michal Vachovec: Atmosféra byla skvělá!

Úterní utkání proti Chomutovu se neneslo zrovna ve sváteční náladě, oba celky se do utkání vrhly po hlavě a byla na nich znát chuť po vítězství. Energetici museli dotahovat, dvakrát se jim to podařilo, potřetí už ale ne. Nic na tom nezměnil ani Michal Vachovec, který předvedl kvalitní výkon podpořen tvrdou a obětavou hrou.

Michale, co tomu podle vás chybělo?
No, chybělo tomu mnoho, ale hlavně góly. Dát doma dva góly, na to se těžko vyhrává. Chtěli jsme bodovat, alespoň ten jeden a v prodloužení si vzít ten druhý, ale hned jak jsme srovnali na 2:2, tak jsme vzápětí zase inkasovali.

Ještě před Chomutovem jste si přivezli bod z Boleslavi, byli jste asi celkem spokojeni, že?
V situaci v jaké jsme, nemůžeme být s bodem spokojení. Měli jsme to tam dobře rozehrané si myslím, k plnému bodování chybělo nějakých deset minut. Takže když si to řekneme na rovinu, jeden bod je opravdu málo. Musíme sbírat body v každém zápase, když už ne za plno, tak aspoň nějaké, ale ty body potřebujeme.

Skoro celý zápas byl poměrně vyrovnaný, kdy přišel zlomový moment?
Jak říkám, zlom přišel když jsme srovnali na 2:2, tak vlastně skoro hned vzápětí jsme dostali na 2:3, to bylo dost důležité. Je to docela nakoplo, nás to srazilo a potřetí už se nám bohužel vyrovnat nepodařilo, je to škoda.

Když se vám podařilo poprvé vyrovnat, tak jste také rychle inkasovali a ještě poněkud nešťastně…
Tam se asi naši obránci nedomluvili s gólmanem, a tak to tam někam vypadlo náhodně před bránu, dostali jsme z toho gól. Určitě nám to nepomohlo, ale zabrali jsme potom a zase jsme se do zápasu vrátili.

Zápas byl dost vyhecovaný, obzvlášť ve třetí třetině, jak se vám v takové atmosféře hrálo?
Atmosféra byla skvělá, přišlo opravdu hodně lidí, což nám dost pomohlo, ono se hned hraje líp v plné hale. Diváci nás hnali a to k tomu výkonu pomohlo, na ledě je to pak vždycky takové, nemůžete nic vypustit. Škoda, že jsme jim to nevrátili.

Jste známý tvrdou hrou, černou prací, dohráním každého souboje. Snažíte se k tomu vést i spoluhráče?
Tak to víte, že jo. Nejenom spoluhráče v lajně, celý tým takhle musíme hrát, musím to soupeři alespoň znepříjemnit, když ho nedokážeme porazit.

Další zápas vás čeká ve Zlíně, který má propracovanou obranu, to také asi nebude lehké…
My jsme na Zlín ještě nekoukali, probereme si to asi až ve čtvrtek, kdy do Zlína právě jedeme. Zítra pak máme trénink, kde nám asi trenéři řeknou něco víc. Určitě to nebude nic lehkého, ale Zlín na tom také není dobře, musíme naplno bodovat.

Související články

Preview k zápasu | po 16.11.2015

Přelstí energetici Růžičkovu družinu?