HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští junioři otočili zápas s Libercem

JUN: HC Energie – Bílí Tygři Liberec 5:3 (0:3, 3:0, 2:0)
V sobotním utkání DHL Extraligy juniorů se v KV Areně střetly domácí Karlovy Vary s Libercem. Pro Energii to byl již druhý zápas ve druhém dni. Hosté do zápasu vstoupili daleko lépe a vedli 3:0. Vlčí smečce se však podařilo do konce druhé třetiny srovnat a ve třetí dokončit obrat zápasu a vyhrát 5:3. Hattrickem k úspěchu výrazně přispěl Ondřej Beránek (na snímku).
DHL extraliga juniorů, 22. kolo, so 21.11.2015, KV Aréna
Karlovy Vary
Liberec
5:3
0:3, 3:0, 2:0
Branky a nahrávky: 24. Beránek (Rulík), 37. Beránek (Vrána, Zikmund), 38. Nguyen (Davídek, Svoboda), 49. Davídek (Nguyen, Dudek), 60. Beránek (Vrána, Rulík) – 2. Gecko (Husa, Mečíř), 7. Zachar (Husa, Svoboda), 16. Svoboda (Kalfiřt). Rozhodčí: Svoboda – Pešek, Belko. Vyloučení: 7:6, navíc Tržický (LIB) 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:1. Diváci: 113. Střely na branku: 32:28.
Karlovy Vary: Frček (od 20. Harakal) – Pajk, Rulík "C", Hendrych, Dudek, Vodička, Beer – Beránek, Zikmund, Vrána, Nguyen, Janata, Davídek, Hauzr, Babka, Svoboda, Čejka, Procházka, Tamáš
Liberec: Žajdlík – Klinger "C", Husa, Mečíř, Turek, Divila, Tržický – Starosta, Pokorný, Šír, Kalfiřt, Burda, Rubeš, Král, Gecko, Svoboda, Zachar, Juščák

Komentář k utkání

V začátku první třetiny Karlovy Vary nezačaly vůbec dobře. Ve druhé minutě přišlo první vyloučení pro Vlčí smečku, když byl Jakub Hendrych vyloučen na dvě minuty za držení protihráče. To odstartovalo tlak hostů, ve kterém Michal Gecko tečoval puk za záda Jakuba Frčka. O necelých pět minut se Liberec znovu vytáhl a Marek Zachar dokázal skórovat po sólovém překonání celého kluziště. Karlovarská Vlčí smečka znovu chybovala a nechala se opětovně vylučovat. Nejdřív Tibor Tamáš za sekání a poté odseděl Kamil Svoboda chybu střídačky za příliš mnoho hráčů na ledě. Další ledovou sprchou bylo pro domácí inkasování již třetího gólu, který dal v 16. minutě Daniel Svoboda. Liberec velmi kvalitně bránil střední pásmo a nepouštěl domácí před brankáře Žajdlíka.

Ve druhé třetině se ihned po začátku Karlovy Vary snažily nastavit vysoké tempo hry a zaskočit tím svého soupeře. První změna nastala, když Jan Harakal vystřídal Jakuba Frčka v bráně. V 24. minutě zápasu přišlo první vyloučení hostů, když Luděk Petruželka skočil po puku, ale také pod nohy karlovarského hráče. Po 22 vteřinách začali energetici stahovat náskok hostů, když Ondřej Beránek vstřelil první gól. Od začátku 26. minuty se Liberec dostal do velké příležitosti změnit skóre, když hrál dlouho přesilovou hru pět na tři. Tu ale hosté nevyužili a po zdolání dlouhého oslabení se vrátili domácí do svého vysokého tempa. Hosté z Liberce začali dělat velké chyby, a to se projevilo v 36. minutě, když se nechal vyloučit Zdeněk Král a o minutu a půl vyhodil Jakub Husa puk mimo ledovou plochu a byl vyloučen. Toho využili domácí, kteří požádali o oddechový čas a při přesilové hře pět na tři dokázal Ondřej Beránek po kombinaci se Zikmundem a Vránou snížit na 2:3. Uplynulo pouze 37 vteřin, když Milan Davídek bleskovou zadovkou našel Tomáše Nguyena, který do protipohybu obhodil brankáře a zakončil pod víko.

Domácí vstoupili do třetí třetiny ve vysokém tempu. Ve 42. minutě začali stupňovat tlak a skončilo to roztržkou před brankářem hostů Žajdlíkem. Zlom zápasu přišel ve 47. minutě, když na 5 minut a do konce utkání byl vyloučen Tomáš Tržický za faul na Jakuba Vránu. V dlouhé přesilové hře se podařilo Karlovým Varům vstřelit gól, když po kombinaci za bránou se k puku dostal Milan Davídek, který zvýšil již na 4:3. Vysoký trest pro hosty pokračoval a Liberci se nedařilo vrátit do utkání. Domácí nepouštěli hosty vůbec ke střelám a hosté se snažili na hranici faulu dostat před brankáře Harakala. Dvě a půl minuty před koncem utkání začal Liberec hrát v šesti hráčích v poli, ale dobře bránící karlovarská obrana a skvělý Jan Harakal dokázali ubránit všechny jejich střely. Karlovým Varům se v závěru podařilo ještě navýšit skóre, když Ondřej Beránek trefil prázdnou bránu, čímž zároveň završil svůj hattrick.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Toto utkání bylo povedené jen dvě třetiny. Myslím si, že první třetinu jsme předvedli asi nejhorší výkon v této sezoně, ale jsme velmi rádi, že hráči si poté vzali k srdci některé věci, co jsme si řekli o přestávce v kabině a zase naopak druhé dvě třetiny jsme podali bojovný výkon plný výborných hokejových akcí. Sehráli jsme výborně přesilové hry, hráli jsme dobře takticky. V tom si myslím, že jsme byli ty dvě třetiny lepší než soupeř. Musíme si ale dávat pozor na ty první třetiny, protože s takovýmto výkonem bychom neuspěli proti žádnému soupeři. Ve třetí třetině nás potom podržel brankář Harakal, mužstvo si poté šlo za tím vítězstvím. Za ty dvě povedené třetiny jsme si zasloužili vyhrát.

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): V našem podání úžasná první třetina, pohyb, akce, vše co jsme si řekli. Ve druhé třetině jsme trochu ustoupili, domácí začali mnohem víc bruslit, my jsme se dostávali zbytečně do vyloučení a myslím, že to poté ovlivnilo celý zápas. My jsme ještě za stavu 3:1 měli dvojnásobnou přesilovku, tu kdybychom proměnili, tak už bychom to asi zvládli. Poté přišel trochu sporný faul, ale domácí nás v těch přesilovkách přehráli. Musím jim pogratulovat, pak už byli lepší.

Fotogalerie