HC Energie Karlovy Vary

Mladí energetici si splní reprezentační povinnosti

Stává se pomalu pravidlem, že se v mládežnických reprezentačních výběrech objevují karlovarští hokejisté, nejinak tomu bude i v průběhu příštího týdne. Hned čtyři mladí energetici se objevují na listině nominovaných hráčů ve třech různých věkových kategoriích – Filip Bernáth, Martin Weinhold, Milan Davídek a náhradník Ondřej Kuchař.

Nejmladším reprezentantem je obránce staršího dorostu Filip Bernáth. Karlovarský bek se nejprve zúčastní přípravného kempu ve Slaném a poté odcestuje s týmem U16 na Turnaj 4 zemí ve Švédsku, konaný mezi 8. a 15. únorem.

Kvalitních obránců není nikdy dost, o čemž vypovídá jméno dalšího nominovaného, tím je člen Vlčí smečky a také A-týmu, Martin Weinhold. Pro ostříleného beka to bude jeden z mnoha zápasů v reprezentačním dresu, na kontě jich má totiž více jak čtyřicet, během kterých nasbíral několik kanadských bodů. Tentokrát se představí s týmem U19 na Turnaji 5 zemí v Deggendorfu v Německu, hraného v termínu 7. – 13. února. Konkurence v tomto týmu je veliká, po jeho boku se představí mnoho hráčů s extraligovými zkušenostmi – Dominik Lakatoš, David Kaše či Lukáš Jašek. Šanci zahrát si by mohl dostat i brankář Ondřej Kuchař, ten ale prozatím figuruje jen na listině náhradníků.

Nejen v obraně nám rostou velmi nadějní hráči, budoucnost číhá i v útočných řadách. Stálým členem reprezentačních výběrů je útočník staršího dorostu a juniorky, Milan Davídek. Pod taktovkou Roberta Reichla si v týmu U18 zahraje na Turnaji 5 zemí v Rauma ve Finsku v termínu 7. - 15. února. Příští týden tak bude pro některé karlovarské mládežníky velmi nabitý, ti ostatní mají volno a mohou si odpočinout před důležitými částmi sezony.