HC Energie Karlovy Vary

Habal: Dostali jsme rychlé góly a bylo po zápase

V pátečním utkání na Spartě musela Energie střídat brankáře už v 8. minutě. Tomáš Závorku, kterému při třech inkasovaných gólech během dvou minut příliš nepomohla ani obrana, nahradil Vladislav Habal. S trochou nadsázky lze říct, že naskakovat do rozjetého zápasu se Spartou, není pro karlovarskou brankářskou dvojku nic neobvyklého.

Vláďo, jaké bylo utkání se Spartou z vašeho pohledu?
Začali jsme docela dobře, dokonce jsme se drželi. Jenomže potom přišla nesmyslná dvouminutovka, ve které se nám nedařilo, dostali jsme góly a bylo po zápase.

První třetina asi rozhodla, že?
Rozhodně to první třetina velmi ovlivnila. Kdyby branky napadaly alespoň nějak postupně, jenomže se to událo strašně rychle. Tím se všechno položilo. Trenéři chtěli dát zápasu impuls a poslali mě do branky. Trošku se to zvedlo, ale týmu jako Sparta nemůžeme nechat takový náskok.

Jak jste se cítil, když jste šel do branky?
Když naskočím v průběhu utkání, tak vím, že už nemůžeme nic ztratit, a chytám v klidu.

Za celý zápas jste měli pouze 12 střel…
Vůbec nevím, čím to je. Stává se nám to v mnoha zápasech. Chtěli bychom spíš kombinovat, musíme hrát jednoduše, hodně se tlačit dopředu a pořád střílet. Klidně i z rohu, hlavně pořád střílet.

Přitom proti Kometě jste se střílením branek problém neměli…
Doma nám to s Kometou vyšlo, jejich gólmani nechytali zrovna nejlépe a my jsme hráli dobře. Se Spartou musíme hrát celých šedesát minut a nemůžu ani na minutu vypadnout ze hry. Jinak to dopadne tak, jak to dopadlo dnes.

Jaký jste si dali cíl do třetí třetiny, kdy už bylo asi rozhodnuto?
Dali jsme si cíl, že se připravíme na další utkání, které bude strašně důležité.

Máte pravdu, proti Pardubicím půjde o hodně.
Bude to strašně důležité utkání, musíme získat body, aby nám Pardubice neutekly a abychom dál bojovali o dvanácté místo.

Myslíte, že jste dnes nějakému gólu mohl zabránit?
Vezmu to postupně. Když jsme dostali první branku, tak jsme předtím špatně vystřídali, a hráč ujel do nájezdu. Čekal jsem, že pojede ještě trošku blíž, ale udělal to výborně a najednou vystřelil. Druhý gól beru na sebe. Šel jsem tam špatně, chtěl jsem to chytit, ale puk mi projel pod nohama. A ke třetímu gólu, to když se jim takhle daří, tak jim potom padají i takové góly. Hráč vystřelil z otočky, šlo to úplně mimo bránu, ale kotouč trefil projíždějícího hráče a už to bylo.

Nevzpomněl jste si na utkání před dvěma roky, kdy jste ze Sparty odjeli s jedenáctibrankovým debaklem?
Jo, hlavou mi takové myšlenky pluly. Říkal jsem si, že nesmím dostat nějaký kotel, protože by to bylo hodně špatné.

Proti Spartě nastupujete docela často…
Mně se proti nim dobře chytá, jsou šikovní, člověk si zachytá. Přidržují si puky, snaží se gólmana nějak zmást, což mi moc nevadí, protože úplně nereaguji na první pohyb hráče. Mně osobně takový soupeř vyhovuje.

Díky za rozhovor!

Související články

Reportáž | pá 5.2.2016

Sparta rozhodla už v první třetině