HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka padla proti Spartě čtyři vteřiny před koncem prodloužení

JUN: HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:2p (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Páteční prohru proti Českým Budějovicím se karlovarští junioři vydali napravit na led pražské Sparty. Sparta vedla do jednapadesáté minuty. Poté následovalo vyrovnání energetiků, o které se postaral Milan Davídek (na snímku). I přes velmi vyrovnané utkání nakonec Vlčí smečka Spartě podlehla čtyři vteřiny před koncem nastaveného času.
DHL extraliga juniorů, 40. kolo, so 6.2.2016, O2 Arena
Sparta
Karlovy Vary
3:2p
1:1, 1:0, 0:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 8. Kulda (Duben), 37. Sladkovský (Hozák), 65. Györi (Hozák, Knobloch) – 17. Vrána (Nguyen, Zikmund), 51. Davídek (Svoboda). Rozhodčí: Pavel Hodek - Jakub Frodl, Miroslav Lhotský. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2 - 3:2.
Sparta: Chour – Jandus, Knobloch, Bednárik, Kadeřávek, Duben, Zeleňák – Krátký, Michnáč, Lojka, Klindera, Györi, Kulda, Pulkrab, Schwamberger, Hozák, Sladkovský, Šmerha, O.Procházka
Karlovy Vary: Kuchař – Michálek, Beer, Pajk, Truhlář, Rulík, Dudek, Vodička – Nguyen, Zikmund, Svoboda, Vrána, Tamáš, Davídek, Hendrych, Janata, L. Procházka, Babka

Komentář k utkání

Pražskou Spartu jely tentokrát prověřit Karlovy Vary. V úvodní dvacetiminutovce sparťané šli zásluhou Vojtěcha Kuldy do vedení 1:0. Pražský celek nadále přehrával svého soka, ale další branky mu vstřelit nedokázal. Naopak na druhé straně několikrát zahrozili hosté, ale na brankáře Choura vyzrát nedokázali. Tři minuty před koncem bylo srovnáno, když Jakub Vrána dokázal využít parádní souhru svého týmu. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Ve druhém dějství se už hrála naprosto vyrovnaná partie. K vidění bylo i mnoho šancí na obou stranách, které však přetaveny gólem nebyly. Jedna z šancí byla ta, když hostující forvard ujížděl sám na brankáře, ale bohužel pro Energii branku vstřelit nedokázal. Na opačném konci kluziště se rozjeli do přečíslení domácí hráči, ale nedokázali překonat hostujícího strážce svatyně. Až přišla 36. minuta a Tomáš Sladkovský dostal svůj tým do vedení. Další branka v této části hry nepadla, stav se zvýšil na 2:1.

Ve třetí třetině Energie dokázala na svěřence trenéra Stránského pořádně zatlačit a výsledkem byly i několik nevyužitých příležitostí. Jako blesk s čistého nebe se vydali do přečíslení dva proti jedinému obránci Milan Davídek a Jakub Vrána. První jmenovaný vzal všechnu odpovědnost na sebe a dokázal propálit domácího brankáře, Po třetí třetině byl stav 2:2 a následovalo prodloužení.

V něm se hrálo nahoru dolů, až nakonec dokázal pouhé čtyři sekundy před koncem nastavení rozhodnout domácí útočník Marek Györi, když procedil kotouč za bezmocného Kuchaře.

Dva body tedy bere v tomto klání domácí Sparta a jeden bod domů si odváží karlovarská Energie.