HC Energie Karlovy Vary

B je správně - říká Marek Sýkora

P l z e ň - Jako první mohli na úvodní západočeské derby této sezóny vyrazit diváci v Plzni. Na zimní stadion si přišla zpestřit nedělní podvečer téměř sedmitisícová návštěva, která viděla těsnou prohru Energie s domácí Keramikou v poměru 2:3. Utkání moc krásy nenabídlo, Plzeň byla v prvních dvou třetinách lepší a Energii už zlepšený výkon ve třetí třetině nezachránil ani bod.
Keramika měla utkání ve své moci. Energie nic oslnivého nepředvedla a druhý gól vstřelila až se závěrečnou sirénou. Celkový dojem z vystoupení příliš nezlepšila ani poslední třetina, kterou Karlovy Vary vyhrály 2:0. Však ani hlavní trenér Marek Sýkora po utkání pochvalami nehýřil. “Snažil jsem se mužstvo po celou dobu burcovat, ale nebylo to moc platné. Vůbec jsme nebruslili, byli jsme bez pohybu a důrazu.“ Zklamán musel být každý, kdo po pátečním skvělém představení a přesvědčivé porážce Zlína čekal podobný výkon i v západočeském derby. Lodivod karlovarské střídačky měl stejné pocity. „Dnes existovaly dvě možnosti. Za A – hráči budou povzbuzení a zopakují výkon ze zápasu proti Zlínu, nebo za B – uspokojí se a dalšího dobrého hokeje se dočkáme zase za čtrnáct dní. Bohužel, B je správně,“ truchlil Marek Sýkora.

Příčiny porážky a mdlého výkonu se pokoušel najít i Václav Skuhravý, střelec první karlovarské branky, kterou si mohl udělat radost k sobotním jmeninám. Tu však přehlušila prohra týmu. “Do zápasu jsme vstoupili špatně už od začátku. Měli jsme ztuhlé nohy, špatně jsme bruslili. Těžko říct, v čem byla chyba, možná už v rozcvičení. Asi jsme si mysleli, že to půjde samo, ale pak jsme se nemohli rozjet.“ Rozhodující rozdíl mezi oběma týmy viděl ve hře v početní výhodě. “Plzeň rozhodla v přesilovkách, inkasovali jsme z nich všechny tři góly. Naopak my jsme si v prvních dvou třetinách ani v přesilovkách skoro žádné šance nevytvořili.“ Poslední část hry znamenala oživení snahy Energie, ale na více než úpravu výsledku do nejtěsnější podoby to nestačilo. “Ve třetí třetině jsme šli více do osobních soubojů, naše hra se zvedla a Plzeň začala mít strach o výsledek. Vyrovnat jsme už ale bohužel nestihli,“ uzavřel Václav Skuhravý.

Související články

Foto k zápasu | po 30.9.2002

Fotografie z Plzně