HC Energie Karlovy Vary

Rudolf Huna: Druhá branka nám byla osudná

Páteční utkání s Piráty výrazně ovlivnila první třetina, ve které Energie nedokázala gólově vyjádřit svoji převahu. Naopak Chomutov v dalším průběhu postupně navyšoval své vedení. Velké šance na karlovarské straně zaznamenal i útočník Rudolf Huna. „Kdybychom úvodní šance proměnili, mohlo utkání vypadat úplně jinak,“ říká v našem rozhovoru.

Rudo, utkání s Piráty vám nevyšlo...
Utkání hodnotím velmi špatně, protože jsme do zápasu šli s tím, že vyhrajeme nějaké body, což se nám nepodařilo. Každý věděl, o co se hraje. Utkání mohlo dopadnout úplně jinak, kdybychom v první třetině dali nějaké góly, hrálo by se nám lépe. Zápas pro nás nedopadl vůbec dobře, ale musíme na to zapomenout, soustředit se na další zápasy. Musíme jít dál, zodpovědně se připravit na nedělní zápas proti Zlínu. Nebude to vůbec jednoduché utkání, ale uděláme všechno proto, abychom ztracené body dovezli ze Zlína.

První třetina byla velmi vyrovnaná, až 11 vteřin před koncem jste inkasovali první branku..
Už ani nevím, jak ta branka padla. Na začátku jsem měl plno šancí, bohužel žádný gól z nich nepadl. Kdybychom ty šance proměnili, tak to utkání bylo úplně jiné.

Druhý gól Pirátů byl velmi nejasný, co se tedy na ledě událo?
Bylo super, že se nám povedlo vyrovnat, potřebovali jsme to. Ale potom jsme šli na led my a špatně jsme si rozebrali hráče. Poprvé jsem šel proti střele, kterou jsem zblokoval, ale následně jsem ji trošku tečoval a ona potom šla na hráče, který stál před brankou a už střílel do prázdné brány.

Dá se tedy říct, že druhý gól byl rozhodující?
Ano, myslím, že druhá branka nám byla osudná. Troufám si říct, že tímto gólem jsme prohráli.

Vy sám jste měl mnoho šancí na vstřelení gólu, proč vám to nevyšlo?
To bych také rád věděl. Takové zápasy někdy jsou, kdy se střílí na gólmana a nastřelíte jen břevno. Bohužel se s tím nedá nic dělat. Musím doufat, že mi to tam napadá v neděli.

V Boleslavi to přitom vypadalo, že střelecká krize je zažehnána...
V Boleslavi jsme měli dobrý začátek, snažili jsme se střílet častěji. A myslím, že v pátečním zápase těch střel nebylo málo. Nevím, kolik přesně jich bylo, ale oproti jiným utkáním jsme toto zlepšili. Možná je to smůla, že nám tam nějaký gól nepadl. Ale takový je hokejový život, jde se dál.

V přesilových hrách jste se také celkem trápili..
Dneska nám nevyšlo snad nic, co jsme potřebovali, aby vyšlo. Máme něco natrénovaného a soustředíme se při tréninku na určité věci, které se týkají přesilových her a oslabení. V Boleslavi padly dvě branky, dnes bohužel žádná. Takový je sport, jednou to jde, podruhé ne.

Co je nyní vaší prioritou?
Já osobně chci být zdravý a podávat dobré výkony, abych byl týmu prospěšný. Každý zápas je pro nás nyní důležitý, ať to bude v neděli Zlín, nebo v úterý Olomouc. Nezáleží na tom, jakého soupeře máme, my musíme bodovat pořád. Do konce základní části chceme nasbírat více bodů, potom se uvidí, jak to bude dál.

Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | čt 18.2.2016

Po pauze opět doma, v pátek přijíždí Piráti