HC Energie Karlovy Vary

Habal: Druhá třetina byla šrumec

Karlovarská Energie vyválčila v nedělním utkání tři body ve Zlíně. Velký podíl na vítězství měl brankář Vladislav Habal, který dostal po dlouhé době od trenérů důvěru a především v dramatickém závěru ji vrchovatě splatil.

Vláďo, gratuluji k vítězství. Co o něm rozhodlo?
Myslím, že to byla první třetina, kde jsme dokázali vstřelit čtyři branky. Kluci výborně jezdili, až mě to překvapilo. Konečně se k nám přiklonilo štěstí v koncovce.

Nastoupil jste po delší době. Kdy jste se o svém nasazení dozvěděl a jak se na Zlín připravoval?
Trenéři mi to oznámili v sobotu před tréninkem a měl jsem opravdu velkou radost. Nečekalo mě však nic jednoduchého. Dlouho jsem zápas nechytal, do toho reprezentační pauza. Přiznám se, že jsem měl zpočátku nohy jako ze sádry (smích).

Kdy vám bylo v zápase nejhůře?
Jednoznačně ve druhé třetině. Zlín nás tam zatlačil, my se dostali pod tlak a dělali fauly, čímž jsme domácím nabídli přesilovky. Snažím se na hráče připravit, rozebíráme to i s trenérem u videa. Během té druhé třetiny to byl však tak velký šrumec, že jsem to sledovat vůbec nestíhal.

Hodně jste si vyčítal druhou inkasovanou branku...
Vyčítal, protože padla přesně ze situace, kterou jsme rozebírali s trenéry. Začalo to tím, že Míša Vachovec zblokoval střelu. Bohužel však tak nešťastně, že zůstal ležet na místě, ze kterého padl gól. Bukarts stál navíc poměrně daleko. Čekal jsem ho blíž brance. Naneštěstí to trefil dobře a já se nestačil úplně přesunout.

Třetí branka padla po dlouhém oslabení, ve kterém jste vytáhl několik parádních zákroků...
Byla to velká smůla. Čtyřminutovou přesilovku sehráli domácí výborně a skoro celou dobu nás svírali v pásmu. My jsme se bránili silou vůle, kluci blokovali střely, stálo při nás však i štěstí. Když už jsem myslel, že to ustojíme, přišla branka, škoda.

Jaká slova šla od trenérů před třetí třetinou?
Hlavně nebláznit a nenechat se vyprovokovat. Všichni víme, jaký je zlínský hokej. Ve druhém dějství bylo mnoho potyček a právě takovýchto situací jsme se chtěli vyvarovat. Zaplaťpánbůh to vyšlo a vezeme domů tři body.

Co jste si řekli po páteční vysoké prohře s Chomutovem?
Snažili jsme se ten zápas hodit za hlavu. Všichni víme, v jaké jsme situaci, proto nemá cenu se dívat dozadu. Naopak, koukáme se dopředu a snažíme se v každém zápase bodovat, abychom si vytvořili co nejlepší pozici pro play-out.

V úterý hostíte Olomouc, jak na ní?
S Olomoucí to bude velmi těžké utkání, jako koneckonců všechna, které jsme s ní letos sehráli. V kádru nemají žádnou hvězdu, ale hrají srdcem a mají výborného brankáře Konráda. Bojují jeden za druhého a to jim přináší úspěch. Určitě se však na ně připravíme a budeme chtít vyhrát za tři body.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | so 20.2.2016

Ševci bojují o šestku, přibrzdí je Energie?