HC Energie Karlovy Vary

Mladší dorost vyzve na úvod play-off pražskou Spartu

Již ve středu 9. března od 15:15 vstoupí hokejisté karlovarského mladšího dorostu do nejdůležitější části sezóny, tedy do vyřazovacích bojů o titul Mistra České republiky! Na ledě tréninkové haly KV Areny vyzvou svěřenci trenéra Lukáše Lomického v prvním kole play-off pražskou Spartu, se kterou v nadstavbové části soutěže odehráli čtyři vyrovnané duely a tak o pořádné drama jistě nebude nouze. Pokud chcete být u toho, tak neváhejte a přijďte podpořit naše mladé hokejisty, vstupné je jako obvykle zdarma!

Podruhé v řadě postoupili hokejisté karlovarského mladšího dorostu po úspěšně zvládnuté základní části až do vyřazovacích bojů. Postup do play-off si zajistili již na konci loňského listopadu, když po povedených výkonech v základní skupině Západ vybojovali druhou příčku hned za suverénem letošní sezóny z Plzně. Příčiny úspěšně zvládnutého startu do nového ročníku soutěže vidí hlavní trenér Lukáš Lomický především v kvalitní přípravě. „Myslím si, že velmi důležitou roli sehrála velmi kvalitní příprava, kdy jsme se utkali s několika špičkovými zahraničními soupeři, jako napříkla Espoo Blues, CSKA Moksa, Adler Mannheim, Dinamo Riga. Díky tomu jsme měli povedený vstup do soutěže a zajistili jsme si postup do nadstavbové části skupiny A ze druhé pozice.“

V další části letošní sezóny čekaly na mladé energetiky těžké zápasy v nadstavbové skupině A, ve které již tak úspěšní nebyli a v samém závěru klesli až na konečnou čtvrtou příčku tabulky. „Za postup do silnější skupiny jsme rádi, protože jsme dostali další možnost hrát s kvalitnějšími soupeři. V nadstavbové části, už naše výkonnost nebyla tak stabilní jako v první fázi sezony. Ale i přes to, že se nám v některých utkáních nedařilo a mužstvo postrádalo herní pohodu, prokázalo vnitřní sílu a dokázalo několik utkání zvrátit na svoji stranu pracovitostí a odhodláním. Celkově jsme se základní části spokojeni a věříme, že na naše výkony navážeme i v další fázi sezony.“ uzavírá Lomický hodnocení svých svěřenců v základní fázi ligové soutěže."

Konečná čtvrtá pozice po skončení nadstavby pak přiřadila mladším dorostencům do osmifinále vyřazovacích bojů za soupeře hokejisty pražské Sparty. Tedy tým, se kterým se energetici letos utkali čtyřikrát a všechny duely mezi těmito soupeři byly naprosto vyrovnané.„Ano to je pravda, v základní části naše utkání byla vyrovnaná a třikrát se rozhodovalo až po základní hrací době,“říká Lomický o vzájemných zápasech ze základní části.

„Samozřejmě víme, že Sparta má velice kvalitní tým a její kvalitu respektujeme. Hrají bruslivý, zarputilý hokej, plný osobních soubojů a žádný kotouč pro ně není ztracený. My se samozřejmě podíváme na jejich silné stránky, ale nejdůležitější bude, abychom se soustředili sami na sebe a na náš výkon, protože to jediné můžeme ovlivnit,“ uzavírá mladý kouč karlovarských dorostenců hodnocení soupeře pro úvodní kolo play-off.

Ještě z jednoho důvodu by mohla být série se Spartou pro energetiky speciální a to především právě pro jejich hlavního trenéra, který právě v pražském klubu před lety působil. „Je pravda, že většinu kluků sice znám z žákovských kategorií, když působili v páté či šesté třídě, ale myslím, že tohle žádný vliv mít nebude,“ ohlíží se Lomický za svou sparťanskou minulostí.

Stejně jako utkání v regulární části ligového ročníku, i zápasy play-off odehrají naši hokejisté na ledě tréninkové haly, což může být pro fanoušky, kteří nesledují utkání této věkové kategorie, poněkud překvapující s ohledem na moderní prostory KV Areny. „V tréninkové hale hrajeme všechna domácí utkání a absolvujeme 95 % tréninků, tak jsme o tom (přesunu utkání do hlavní haly KV Areny - pozn. redakce) vůbec neuvažovali, protože jsme na podmínky tréninkové haly zvyklí a vyhovují nám.“ uvádí hlavní trenér Lukáš Lomický působení v tréninkové hale i během play-off na pravou míru.

A s jakými ambicemi jdou mladší dorostenci do letošního play-off? „Momentálně nás zajímá jen série se Spartou, kde chceme v každém utkání na ledě nechat maximum a jestli to bude stačit na postup, to teprve uvidíme, ale celý tým se už na utkání těší a uvědomuje si, že přichází vrchol sezony, který si chce maximálně užít,“ ukončuje Lomický a zároveň tím zve diváky na nadcházející utkání.

Neproduktivnější hráči

Otakar Šik - 50 bodů (29+21)
Theodor Pištěk - 45 bodů (17+28)
Jakub Ptáček - 31 bodů (7+24)

Poslední zápasy

Karlovy Vary - Slavia Praha 3:5
Kladno - Karlovy Vary 6:1
Sparta Praha - Karlovy Vary 4:5p


Představení pražské Sparty

Svěřenci trenéra Jaroslava Nedvěda prožili úvodní část letošní sezóny v bojích základní skupiny Střed, na jejímž konci se mohli radovat ze čtvrté pozice a stejně jako jejich dnešní soupeř i oni si již na konci listopadu předčasně zajistili účast v play-off. V následné skupině o postup, kde šlo především o určení pořadí týmů pro nadcházející vyřazovací boje, sparťané mohutně dotahovali soupeře před sebou. Nevyvedený závěr, kdy rudí prohráli tři ze čtyř utkání, však znamenal konečnou pátou pozici s dvoubodovou ztrátou na karlovarské hokejisty.

Nejproduktivnější hráči

Dominik Arnošt - 35 bodů (23+12)
Marcel Čížek - 32 bodů (17+15)
Miroslav Dani - 31 bodů (14+17)

Poslední zápasy

Sparta Praha - Kladno 3:1
Liberec - Sparta Praha 4:2
Sparta Praha - Karlovy Vary 4:5p

Vzájemné zápasy

Oba týmy se v letošním ročníku ELIOD extraligy mladšího dorostu utkaly hned čtyřikrát a vždy se jednalo o naprosto vyrovnané souboje těchto soupeřů. Třikrát se z vítězství ve vzájemných duelech radovala Sparta, Energetici však opanovali poslední, čtrnáct dní starý duel, když na ledě svého soka brala dva body za výhru 5:4 po prodloužení.

28.02.2016 Sparta - Karlovy Vary 4:5p
04.02.2016 Karlovy Vary - Sparta 1:2p
03.01.2016 Sparta - Karlovy Vary 2:0
06.12.2015 Karlovy Vary - Sparta 3:4sn

Program 1. kola play-off

Úvodní kolo vyřazovacích bojů se hraje na dvě vítězná utkání. Úvodní zápas je na programu ve středu 9. března od 15:15 v Karlových Varech, odveta pak o dva dny později na ledě pražské Sparty se začátkem v 17:30. Případný rozhodující třetí duel uvidí opět diváci v západočeských lázních a to v neděli 13. března od 16:10.

I. 9.3.2016 15:15 Karlovy Vary - Sparta (tr. hala)
II. 11.3.2016 17:30 Sparta - Karlovy Vary
příp. III. 13.3.2016 16:10 Karlovy Vary - Sparta (tr.hala)