HC Energie Karlovy Vary

Třetí venkovní utkání, Energie míří do Jihlavy

Poprvé v letošní sezoně zamíří karlovarští hokejisté na led jihlavské Dukly, kde se představí v rámci pátého kola barážové skupiny. Energetici jsou sice doma zatím stoprocentní, venku však ještě nebodovali a nyní je čeká velmi důležité utkání. První vzájemné střetnutí dopadlo pro energetiky skvěle, jak se povede v tom druhém? Zápas začíná na Horáckém zimním stadionu v 17:30, držte karlovarským hokejistům palce!
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

Doma stoprocentní, venku bez bodu

Energetici jsou zatím v baráži úspěšní jen z poloviny, podařilo se jim vyhrát dva zápasy, oba ale doma. Na venkovních kluzištích se jim zatím moc nedaří, jak duel v Praze tak i v Litvínově skončil pro karlovarské hokejisty neúspěchem. Obě utkání byla vyrovnaná, ani jedno se ale energetikům nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce. Naopak domácí zápasy byly proti těm venkovním velmi dobré, v obou brali Karlovarští plný počet bodů. Nejprve si smlsli právě na Jihlavě, kterou v prvním kole zdolali vysoko 6:3, v úterý pak přehráli i svěřence trenéra Rulíka, Litvínov odjel z Karlových Varů s porážkou 2:3.

Extraliga? Sen se může rychle rozplynout

V Jihlavě se netají, že by se v případě postupu české nejvyšší soutěže opravdu chtěli zúčastnit. Baráž tomu ale zatím ale moc nenasvědčuje. Vše odstartovala prohra v Karlových Varech, po které se Jihlavští ale rychle vzpamatovali a v domácím utkání proti úřadujícímu mistrovi z Litvínova zabrali a poprvé zvítězili. Zápas to byl vyrovnaný a dospěl až do samostatných nájezdů, v nich se dvakrát prosadil Seman, který tak přiřkl Dukle bonusový bod. Následující dva zápasy se ale celku z Vysočiny hrubě nevydařily. Rychlé vystřízlivění přišlo hned na Slavii, kde se pražští hokejisté do Škarkovy sítě trefili hned pětkrát, přičemž navíc ani jednou neinkasovali. O dva dny později následovala odveta na domácím ledě, v ní Jihlava sahala po tříbodovém vítězství, avšak díky brance v poslední minutě a úspěšným nájezdům brali dva body sešívaní.

Pokud chce Jihlava pomýšlet stále na postup do extraligy, stejně jako Energie na její záchranu, budou následující dva duely s velikou pravděpodobností již rozhodující. V neděli se může stát, že bude tabulka stále a možná ještě více vyrovnaná, ale také se jeden z celků může dostat do trháků, který ho následně tak psychicky nabudí, že pro něj bude účast v příštím ročníku extraligy téměř jistá. Nejproduktivnější hráčem jihlavského celku je bývalý pardubický útočník Jan Kolář, který má na kontě 5 bodů (3+2), z toho zaznamenal hned dvě branky právě proti Energii. V brance stále řádí mladík Jakub Škarek, který zatím neměl důvod pustit na své místo zkušenou dvojku, Lukáše Sáblíka.

O utkání s trenérem Antonikem

Trenéři Karel Mlejnek a Mikuláš Antonik věří, že se konečně jejich svěřencům podaří vyhrát na ledě soupeře. A když už ne vyhrát, tak alespoň bodovat. „Uhrát všechny utkání v domácím prostředí nestačí. Pokud se chceme v extralize udržet, tak musíme dovést také nějaké body z venku,“ říká asistent Mikuláš Antonik před dnešním zápasem v Jihlavě.

Jihlavský trenér Vlk se bude muset v tomto zápase opět obejít bez karlovarské čtveřice, jež je na Vysočině uvolněna na hostování. Jmenovitě se jedná o útočníky Harkabuse a Kohouta a obránce Šimka a Šafáře. „Taková je dohoda mezi kluby. Nic s tím nenaděláme. Na druhou stranu ale máme k dispozici hodně kluků, kteří je dokáží zastoupit,“ vzkazuje z Horáckého stadionu útočník Marek Melenovský, jež v minulosti působil i v Karlových Varech.

Do Jihlavy odjedou energetici s jednou jedinou změnou v sestavě. “Do utkání nezasáhne obránce Jekabs Redlihs, který je zraněný. Nedokážu říci, zda bude připraven na nedělní zápas se Slavií. Naopak na jeho místo se do sestavy vrací Michal Gulaši. Ten se zbavil zdravotních problémů a je nám plně k dispozici,“ doplňuje Antonik.

Související články

Reportáž | pá 8.4.2016

Energie v Jihlavě na body nedosáhla