HC Energie Karlovy Vary

V KV Areně se představí třetí z barážových soupeřů

Po třetí venkovní porážce čeká energetiky další utkání v domácím prostředí, kde jsou v rámci baráže zatím stoprocentní. V neděli od 15:30 se na ledě KV Areny představí Slavia Praha. A nechtějí-li Karlovarští ztratit kontakt s čelem barážové skupiny, nezbývá jim než zvítězit.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

Pražané na cestě za návratem

Ačkoli teprve po neděli bude odehrána polovina zápasů prolínací soutěže, už nyní je zřejmé, že pražský celek to s postupem do nejvyšší soutěže myslí opravdu vážně. S devíti body patří Slavii první příčka v barážové skupině. Nutno však podotknout, že stejný počet bodů nasbíral i Litvínov, který má navíc se Slavií lepší vzájemné zápasy.

Právě Verva uštědřila Slavii jediné dvě porážky v dosavadních pěti odehraných kolech. Především tu páteční si však Pražané budou asi dlouho vyčítat. V Edenu po dvou třetinách vedli 3:0, svůj náskok však prohospodařili a nakonec prohráli v prodloužení. „O zápas jsme přišli nedisciplinovaností a lehkovážností některých hráčů,“ uvedl na tiskové konferenci slávistický asistent Jan Srdínko.

V baráži se Slavia zatím opírá o výkony Alexandra Hyláka, který má zatím ze všech brankařů nejvyšší procentuální úspěšnost zákroků (91,88 %). V útoku se daří Milanu Mikulíkovi (3+2), Davidu Šafránkovi (2+3) a Davidu Hruškovi (0+5).

Tabulka baráže po 5. kole

P klub Z V VpPp P VB : IB B +/-
1. HC Slavia Praha 5 2 1 1 1 19 : 14 9 +5
2. HC VERVA Litvínov 5 2 1 1 1 16 : 13 9 +3
3. HC Energie Karlovy Vary 5 2 0 0 3 15 : 16 6 -1
4. HC Dukla Jihlava 5 1 1 1 2 11 : 18 6 -7

Související články