HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Rachůnek: Druhé třetiny máme šílené

V pátečním utkání odjela Energie do Jihlavy a vrátila se s prázdnou po porážce 1:2. Jediný gól Energie na body nestačil. Jeho autor Tomáš Rachůnek v pozápasovém rozhovoru lamentoval především nad zbytečnými fauly a nevydařenou druhou třetinou.

Tomáši, Jihlava se dostala rychleji do vedení, pak jste vyrovnali. Proč se vám nepodařilo přidat další branky?
V každém zápase máme několik vyloučení. Někoho páčíme hokejkou místo toho, abychom bruslili. Nevím, jestli je to náš zlozvyk, nějaká naše lenost, každopádně si takové věci v baráži dovolit nemůžeme. Soupeř naše chyby potom trestná. Druhé třetiny máme šílené, asi je to nějaký náš rituál, nevím v čem vězí. Jestli chceme zůstat v extralize, tak musíme hrát úplně něco jiného. Baráž není o nějakém hokejovém umění, je to hodně o síle a o našich hlavách. Nebude rozhodovat to, kdo má šikovnější ruce a podobně.

Jak se odehrála situace, při níž jste skóroval?
Vyměnil jsem si puk s Rosťou, chvilku puk přidržel a nakonec mi přihrál před branku a já jsem jen zakončoval do poloodkryté brány. Byla to pěkná kombinace, ale takových šancí bylo dnes víc, bohužel jsme je nedokázali proměnit.

Co říci k dalšímu průběhu zápasu?
Po vstřelení druhé branky začala Jihlava dobře bránit a my jsme se nemohli udržet v útočném pásmu. Musíme na zápas zapomenout a vstoupit do nedělního utkání s čistou hlavou.

Odehráli jste sedm přesilových her, přesto jste ani jednu nedokázali využít..
V předchozích zápasech nám přesilové hry šly, dávali jsme nějaké góly a měli jsme slušnou úspěšnost. Bohužel to s Jihlavou nevyšlo. Musíme se však umět prosadit i ve hře pět na pět. Příští zápas hrajeme v neděli, a to musíme urvat tři body, nic jiného nám nezbývá.

Z venkovních zápasů jste si zatím neodnesli jediný bod, za to doma jste vyhráli oba dva zápasy, čím to podle vás je?
V baráži jsou domácí zápasy strašně důležité. Soupeřům se na domácím ledě hraje líp, hrají trochu jiný hokej, než když hrají u nás. V prvním zápase s Jihlavou jsme dokázali vstřelit šest branek, ihned za začátku jsme na ně vlítli a v ještě v prvním třetině jsme jim dali tři rychlé góly. Sice se pak Dukla trochu oklepala, ale ze začátku si museli zvyknout na jiné tempo, toho jsme my dokázali využít.

Jaká atmosféra je v kabině po pěti barážových kolech?
Samozřejmě, že pokud vyhrajeme, tak je nám všem lépe. Po prohraném zápase moc dobrá není. Ještě zbývá několik zápasů, takže nás prohrané zápasy nesmí složit, naopak musíme bojovat v každém zápas a sbírat body.

Děkuji za rozhovor!

Související články

Reportáž | pá 8.4.2016

Energie v Jihlavě na body nedosáhla