HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Dvořák: Nesmíme vypustit jedinou minutu

Až do neděle si energetici v baráži na domácím ledě vždy nechali plný počet bodů. Proti Slavii získali o bod méně, o vítězi se totiž rozhodovalo až v nájezdech, ve kterých byli domácí úspěšnější. Vyrovnávací branku domácích zajistil Michal Vachovec po přihrávce Tomáše Dvořáka. Mladého obránce jsme požádali o zhodnocení utkání.

Tomáši, co říkáte na zisk dvou bodů?
Jsme rádi za každý bod, jelikož každý bod se počítá a my jich potřebujeme, co nejvíc. Slavia dokázala vstřelit trochu nešťastný gól, když ujela do přečíslení a Závimu propadl kotouč pod rukou. Ale naštěstí jsme v druhé třetině dokázali vyrovnat, to bylo hodně důležité. Hodně nás podržel Závi, zápas odchytal dobře. Musíme si lépe rozebírat a hlídat hráče, aby nám neujížděli do přečíslení, z toho padají často góly. Když se budeme víc tlačit do branky, tak nám tam určitě nějaký gól spadne, to musíme aplikovat do dalších zápasů.

Odehráli jste velmi povedenou druhou třetinu..
V minulých zápasech se nám druhé třetiny nedařily, nevím z jakého to mohlo být důvodu. Musíme naplno hrát celých šedesát minut, nesmíme vypustit jedinou minutu v zápase. Chtěli jsme aktivně bruslit, tlačit se do branky a myslím, že se nám to povedlo. Je velká škoda, že jsme nedokázali proměnit asi minutou přesilovou hru pět na tři. Usadili jsme se v pásmu, stříleli jsme, ale žádný gól nám tam nespadl. Takovéhle momenty bychom měli proměňovat.

Po skončení přesilové hry se prosadil Michal Vachovec, povzbudilo vás to?
Hodně nás to nakoplo. Vytvořili jsme si v průběhu druhé třetiny víc šancí, opravdu je škoda, že jsme nějaký další gól nepřidali. Mohli jsme zápas úplně otočit a nechat si tři body.

Před třetí třetinou bylo skóre vyrovnané, jaké byly instrukce od trenérů?
Chtěli jsme dát branku, aby se utkání otočilo v náš prospěch. Nakonec jsme vyhráli na nájezdy, což je také důležité. Potřebujeme sbírat body, abychom tu udrželi extraligu.

Na utkání se přišlo 3 579 diváků, to je oproti základní části nadprůměr...
Jsme rádi, že přišlo tolik lidí. Hokej lidem ve Varech není lhostejný, chodí nás podporovat, fandí nám. Doufám, že v tom budou nadále pokračovat a chodit i ve větším počtu.

O vítězi mohlo rozhodnout už prodloužení, vaše šance zůstaly opět nevyužity..
Prodloužení je velmi rychlé. Hraje se čtyři na čtyři a pořád se bruslí nahoru a dolů. Šance byly na obou stranách, ale ani jednomu z týmů se nepovedlo skórovat. Rozhodly až nájezdy, ve kterých jsme byli úspěšnější. Nájezdy jsou hodně individuální, někdy se to povede a někdy zase ne. Jsme rádi, že jsme byli těmi úspěšnějšími a urvali jsme dva cenné body.

Díky za rozhovor!

Související články