HC Energie Karlovy Vary

Baráž vstupuje do druhé poloviny, do KV Areny znovu míří Dukla

Tempo letošní baráže je neúprosné a po jednodenním volnu čeká na energetiky již v pořadí sedmý duel skupiny o udržení extraligové příslušnosti. V úterý od 18:00 se letos již podruhé představí na ledě karlovarské KV Areny jihlavská Dukla. Dokáží energetici navázat na vysoké vítězství z úvodního vzájemného duelu, kterým by si i nadále udrželi domácí neporazitelnost a nebo naváže Dukla na těsnou domácí výhru z pátečního utkání?
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

Domácí neporazitelnost trvá

Po polovině odehraných zápasů barážové skupiny ztrácí energetici dva body na postupové příčky. Všech osm bodů získali karlovarští hokejisté na domácím kluzišti, kde si postupně poradili se všemi soupeři v boji o účast mezi extraligovou elitou i v příští sezóně. Po úvodním vysokém vítězství 6:3 právě nad týmem Jihlavy, následovaly těsné výhry proti Litvínovu a naposledy velké nájezdové drama v utkání s pražskou Slavií. Venku je to však ze strany Energie podstatně horší, v ani jednom utkání nedokázali Karlovaráci na ledě soupeře bodovat a i proto jsou aktuálně mimo postupové pozice.

V brance Energie dostal ve všech zápasech důvěru Tomáš Závorka (úspěšnost zákroků 91,16%), v útoku si bodově nejlépe vedou Rostislav Marosz (2+3), Marcel Haščák (4+0) a Jakub Svoboda (3+1).

Dukla neskládá zbraně

Hokejisté prvoligové Jihlavy se po úspěšně zvládnutém play-off druhé nejvyšší soutěže v Česku po jedenácti letech pokouší o návrat mezi tuzemskou smetánku. Do baráže vstoupili svěřenci Petra Vlka právě utkáním s aktuálním soupeřem a na karlovarské ledě podlehli vysoko 3:6. Na první body však hráči bývalého armádního klubu nemuseli dlouho čekat, když hned v dalším zápase porazili Litvínov 2:1 po samostatných nájezdech. Následující dva duely proti pražské Slavii však hráčům z Vysočiny nevyšly. V hlavním městě padli v Edenu 0:5, odveta hraná o dva dny později na ledě Horáckého zimního stadionu se pro domácí dlouho vyvíjela dobře, jenže Slávistům se v samotném závěru podařilo vyrovnat a následně brali i bonusový bod za výhru 5:4 po nájezdech.

Hned v dalším zápase tak už Jihlavané hráli o udržení reálné naděje na postup a zásluhou bojovného výkonu v zápase proti Energii brali tři body za výhru 2:1. V zatím posledním duelu zajížděla Dukla na horký litvínovský led a po dvou třetinách držela nerozhodný stav. Ve třetí třetině však Litvínov přeci jen dokázal využít svou obrovskou střeleckou převahu, když na mladičkého brankáře Jihlavy Jakuba Škarka vyslali hned 60 střeleckých pokusů, a hokejisté Dukly tak odjížděli ze severu Čech po porážce 1:4 s nulovým bodovým ziskem. Po první polovině bojů o účast mezi extraligovými týmy v příštím ročníku Tipsport Extraligy tak Dukla okupuje čtvrtou, tedy poslední příčku tabulky se ziskem šesti bodů. Pokud chtějí její hráči reálně pomýšlet na postup, musí v utkání na ledě karlovarské Energie nutně bodovat.

V baráži se celek z Vysočiny může spolehnout na již zmíněného brankáře Jakuba Škarka, který je se 196 zásahy aktuálně nejvytíženějším gólmanem barážové skupiny. Ofenzivu Jihlavy táhne zkušený Jan Kolář (3+2), společně s Filipem Semanem (3+1) a Richardem Divišem (1+2).

Tabulka baráže po 6. kole

Související články