HC Energie Karlovy Vary

Energetiky opět čekají dvě utkání s Litvínovem

Tři výhry v řadě řadí energetiky do pozice, kdy se záchrana extraligy zdá velmi nadějná. Do konce baráže už nezbývá mnoho zápasů a dva následující už by klidně mohly rozhodnout, vše se ale také může velmi lehce zamotat. Obě utkání sehrají energetici opět s Litvínovem, přičemž první z nich je řadě již v neděli od 15:30 na Zimním stadionu Ivana Hlinky.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

Tři výhry v řadě a první výhra venku

Po sedmi kolech konečně přišla vítězná radost i jinde než na domácím stadionu, energetikům se totiž podařilo v pátek poprvé venku bodovat a to dost možná v jednom z nejdůležitějších utkání celé baráže. Přímý souboj o druhou příčku mezi Energií a pražskou Slavií se sice nevyvíjel pro Západočechy moc dobře, díky výbornému obratu ve třetí třetině se ale nakonec karlovarským hokejistům podařilo v Edenu zvítězit, a tabulce tak odskočili Pražanům na rozdíl již čtyř bodů.

“Jsme rádi, že jsme to tady uhráli. Ještě je ale ve hře spousta bodů, takže každý další zápas bude klíčový,“ hodnotil bezprostředně utkání trenér Karel Mlejnek. Po první ne moc vydařené první třetině přišlo zlepšení ve druhé, branky ale padaly až v té třetí. „Hosté měli spoustu šancí a za vyrovnáním si šli. Nakonec se jim podařilo dotlačit puk do sítě po jedné ze skrumáží, druhý gól jsme jim nabídli sami po hrubé chybě v rozehrávce. Ukazuje se rozdíl mezi extraligou a první ligou,“ nebral se servítky pražský trenér Milan Razým.

Čelo baráže a záchrana na dosah

Litvínovská Verva se prakticky od začátku baráže drží na jejím čele, podává velmi kvalitní výkony a záchrana extraligy by ji neměla utéct. Aktuálně totiž vévodí tabulce a na třetí Slavii má náskok hned osmi bodů, při souhře několika okolností tak již zítra může slavit účast v Tipsport extralize i pro příští sezonu. Jak je na tom Verva s aktuální formou? Naposledy litvínovští prohráli právě s Karlovými Vary, od té doby si ale připsali čtyři výhry v řadě a na čele tabulky si vytvořili pohodlný náskok. Pro loňského mistra se tak sezona hrůzy blíží ke zdárnému konci, a nejspíše tak neskončí úplně tragicky.

Děkovat za to v Litvínově mohou především nově poskládané první formaci, které se rozjela už v play-out. Hlavní přísun bodů zajišťuje právě trojice Lukeš – Hanzl – Duda, která se drží v TOP 5 kanadského bodování baráže. Především dvojice Lukeš – Hanzl sbírá mnoho bodů, není to ale jen na nich. V posledních zápasech se přidávají i další formaci, a hra už tak nestojí jen na té elitní.

Poslední utkání odehrála Verva na ledě Jihlavy, která ve svém kádru pocítila značnou ztrátu. Do souboje totiž nemohl nastoupit nemocný Jakub Škarek, jeho místo tak musel zaujmout karlovarským fanouškům dobře známý Lukáš Sáblík. Litvínovští na soupeře tlačili, z čehož vybojovali těsnou výhru. „Náš výkon nebyl optimální, ale o to jsme raději, že odsud vezeme všechny tři body. Mysleli jsme na lepší hru, přiklonilo se k nám i štěstí,“ hodnotil páteční zápas trenér Radim Rulík. Podobná slova zněla i od hráčů z karlovarské kabiny, v baráži se nehraje na pěkný hokej, ale na body. V této části hry rozhoduje každý bodík, který v závěrečném součtu může změnit osud celého týmu.

Související články

Ohlasy k zápasu | út 19.4.2016

Dáme do toho všechno, burcuje Jekabs Redlihs