HC Energie Karlovy Vary

Informace o přípravách na sezonu 2016/17

V úterý 3. května proběhlo zasedání nejširšího vedení klubu, kterého se zúčastnil i majitel pan Karel Holoubek. Fanouškům v článku přinášíme odpovědi na nejčastěji kladené dotazy týkající se nové sezony.

Jelikož se množí dotazy ohledně nové sezony a fanoušci postrádají informace, chtěli bychom požádat fanoušky o pochopení, neboť sezóna skončila v neděli 24. 4. a v minulém týdnu čerpala většina zaměstnanců včetně vedení zaslouženou dovolenou po těžké a dlouhé sezoně. V průběhu baráže nebylo možné jakýmkoli způsobem sezonu 2016/17 připravovat, neboť bylo důležité nejdříve znát, zda se bude v Karlových Varech hrát TELH nebo WSM liga. To bylo pro vedení klubu z pochopitelných důvodů naprosto zásadní informací.

Na úterním zasedání majitel klubu rozdělil úkoly a zadal základní pokyny, jakým způsobem má vedení postupovat při přípravě nové sezony. V nejbližších dnech budou také probíhat jednání majitele klubu s významnými partnery, a jejich výsledky zásadním způsobem určí směr, jakým přípravy na sezonu 2016/17 budou probíhat. Jednání týkající se složení hráčského kádru a trenérského a realizačního týmu se rozeběhnou 6. května. Do tohoto data musí vedení klubu zpracovat majiteli kompletní vyúčtování sezony s detailním přehledem nákladů a výnosů tak, aby mohla být stanovena strategie v oblasti financování klubu pro sezonu 2016/17.

Složení týmu, letní příprava

Hráči s platnými smlouvami mají sraz 23. května, kdy zahájí suchou letní přípravu, která bude probíhat do 1. 7. Následně budou mít hráči dva týdny dovolenou a 18. 7. zahájí druhou část přípravy na sezonu s tím, že podle současných plánů by 22. 7. vyjeli na led KV Areny nebo na ZS v Ostrově. Vypracováním časového plánu letní přípravy včetně seznamu přípravných utkání byl pověřen sportovní manažer Jaromír Kverka.

Hráči s platnými smlouvami

Brankáři: Závorka, Habal, Honzík.
Obránci: Baránek, Dvořák, Rohan M., Sičák, Šafář, Šimek, Tomeček J., Weinhold, Benák, Harant.
Útočníci: Beránek, Gorčík, Gríger, Harkabus, Kohout, Osmík, Rachůnek, Rohan T., Tomeček V., Vachovec, Zadražil, Bartek, Marosz.

Hráči, kterým skončila smlouva a klub s nimi nepočítá

Bičánek, Redlihs, Huna, Kůs, Svoboda, Hruška Radim (hostoval v Mladé Boleslavi), Hruška David (hostoval ve Slavii).

Hráči, kteří se rozhodli přestoupit do jiných klubů

Gulaši (HC Kometa Brno), Koblasa (Piráti Chomutov), Haščák ( HC Kometa Brno).

Co se týká dotazů na Marcela Haščáka, na smlouvě v Kometě Brno se domluvil již v průběhu sezony. Jaroslavu Kůsovi jsme smlouvu nabídli, dle našich informací má zájem působit v Chomutově nebo v Litvínově, v blízkosti svého bydliště. Michal Gulaši měl zájem o dlouhodobou smlouvu a dopředu avizoval, že má zajímavé nabídky a bude chtít po sezoně odejít. Václavu Skuhravému jsme sdělili, že máme zájem, aby v příští sezoně působil v Karlových Varech. Zájem je oboustranný, v příštím týdnu budeme řešit podmínky smlouvy.

Klub i nadále počítá se spoluprací s SK Kadaň, HC Dukla Jihlava a HC Baník Sokolov, kde se bude snažit uplatnit své mladé hráče.

Diskusní fórum a Otázky na vedení

Dnešním dnem klub opět otevře sekci Diskusní fórum. Rádi bychom ale zdůraznili, že v případě, že se tato sekce opět zvrhne k urážkám a osobním útokům na hráče, trenéry či funkcionáře a bude v konečném důsledku poškozovat dobré jméno klubu, uzavřeme tuto sekci definitivně. Tak, jak to učinila více jak polovina extraligových klubů z těch samých důvodů. V žádném případě není povinností klubu tuto sekci mít otevřenou. Kultivovanou diskusi a zájem fanoušků o náš klub pochopitelně vítáme.

Formát sekce Otázky na vedení připravujeme změnit tak, aby měla důstojnou úroveň a zohlednila časové možnosti vedení klubu. Až bude sekce v novém formátu připravena, budeme o tom fanoušky informovat.

I nadále zůstává fanouškům k dispozici velmi oblíbený profil klubu na Facebooku.

Za vedení klubu – Miroslav Vaněk, generální manažer