HC Energie Karlovy Vary

Michal Tvrdík přichází na hostování do Karlových Varů!

K a r l o v y  V a r y - Novou posilou Karlových Varů se stal útočník Michal Tvrdík. "Tvrdík přichází na dvouměsíční hostování. S Pardubicemi jsme se nakonec rozumně dohodli," uvádí generální manažer Energie Miroslav Vaněk. Tvrdík ve čtvrtek večer přijel do Karlových Varů, v pátek by měl poprvé trénovat a pokud ho trenéři nominují k nedělnímu zápasu ve Vsetíně, nastoupí poprvé v dresu Energie proti Valachům. "V utkání se Slavií Tvrdík ještě hrát nebude, dobíhá mu ještě hostování v Hradci Králové," uvádí Vaněk. Hráč by měl za Energii odehrát v ideálním případě během dvou měsíců 21 utkání, do svého mateřského klubu se vrátí 14. prosince.
"Delší dobu jsme sháněli kvalitní levé křídlo. Michal Tvrdík je univerzální hráč, který má vysokou výkonnost a v Pardubicích nedostal po zranění příliš prostoru. Dokáže hrát nejen na levém křídle, ale i v centru či na pravém křídle. Dalším impulsem pro jeho příchod je zvýšení konkurence v týmu. Na hráče musí být vyvíjen větší tlak. Když kterýkoliv útočník nebude podávat odpovídající výkony, nahradí ho někdo jiný," popisuje důvody příchodu Michala Tvrdíka. Útočník bude v lázních působit po dobu dvou měsíců. "Byla to podmínka Pardubic. Jsme však spokojeni, protože Tvrdík za nás odehraje v podstatě polovinu všech zbývajících zápasů základní části," vysvětluje generální manažer.

Třiadvacetiletý Michal Tvrdík je pardubickým odchovancem, který extraligu v žádném jiném klubu nehrál. Debutoval v sezóně 1997/98, ve 193 utkáních zatím nastřílel 34 branek. Nejzářivějším okamažikem jeho kariéry byl pro něj asi druhý víkend letošního roku, během něhož vstřelil dva vítězné góly. Nejprve v televizním zápase rozhodl hezkým gólem o vítězství Pardubic ve Zlíně, v neděli pak střelou od vlastní modré čáry (!) rozhodl šest minut před koncem o vítězství na Slavii. Letošní sezónu dosud působil na hostování v prvoligovém Hradci Králové. Ve čtyřech zápasech vstřelil jednu branku a přidal jednu asistenci.