HC Energie Karlovy Vary

Novým trenérem A-týmu se stal Jan Tlačil

Po potvrzení extraligové příslušnosti získává Energie jistotu i na trenérském postu. 18. července se k týmu připojí sedmapadesátiletý Jan Tlačil. Bývalý trenér Třince nebo Mladé Boleslavi působil v posledních sezonách ve Švýcarsku, v Karlových Varech uzavřel roční kontrakt s opcí.

„Jedná se o špičkového hokejového odborníka, který umí velmi dobře pracovat s mladým týmem a mladými hráči. Je důrazný, pracovitý a precizní,“ uvedl na adresu nového kouče generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Profil Jana Tlačila

S hokejem začínal v rodné Třeboni, ale ještě v žákovském věku se přesunul do Českých Budějovic. V průběhu základní vojenské služby nastupoval za Duklu Hodonín, několik utkání odehrál za Duklu Jihlava a VTJ Písek. Od sezony 1980/81 nastupoval v prvoligovém kádru Motoru. V roce 1988 přestoupil do Sparty Praha, za niž odehrál dvě sezony. Poté odešel do rakouského KSV Kapfenberg. Po dalším roce přestoupil do Francie, kde také hráčskou kariéru ukončil a začal se věnovat trénování.

Dlouho trénoval ve Francii, odkud se vrátil do Budějovic až v sezoně 1997/98. Působil jako asistent juniorů, následující dva roky vedl dorost a v ročníku 2000/01 se poprvé posadil na lavičku “A“ týmu. Rok nato se vrátil k juniorům, které dovedl až do finále. Další jeho kroky vedly do zahraničí. Okusil znovu Francii a nově i Švýcarsko.

Pro sezonu 2008/09 si jej vybral Ernest Bokroš jako asistenta českobudějovického Mountfieldu a po Bokrošově odvolání na přelomu roku jej nahradil v roli hlavního kouče. Jihočechy vedl až do října 2009, následovalo angažmá v Mladé Boleslavi a následně v Třinci. Od sezony 2012/13 působil v klubu HC Ajoie ve švýcarském městě Porrentruy ve druhé nejvyšší soutěži Švýcarska na pozici hlavního kouče, kde se také stal trenérem roku. Nyní se vrací do Česka, aby vedl karlovarskou Energii. (Zdroj: bkboleslav.cz, foto: hc-kometa.cz)