HC Energie Karlovy Vary

O pohár hejtmana si to rozdá Energie s Düsseldorferem

Sobotní program Hejtman cupu měl úlohu jasnou, a sice rozhodnout o tom, jak se poskládají týmy do nedělního play-off. A to se mu podařilo ještě dříve, než se předpokládalo. Rozhodnuto totiž bylo už po dopoledním programu, v němž zvítězila ve svém zápase Energie i Düsseldorfer. Odpolední část už byla jen formalitou a pro všechny týmy menší přípravou na neděli, v níž si totiž týmy zahrají proti stejným soupeřům. Finálový zápas je na programu už v neděli od 13:45.

Výsledky sobotních zápasů:

HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 2:6
EG Düsseldorfer - BK Mladá Boleslav 3:1

HC Energie Karlovy Vary - EG Düsseldorfer 2:1
BK Mladá Boleslav - Dukla Jihlava 2:4

Konečná tabulka skupiny:

HC Energie Karlovy Vary - 9b.
EG Düsseldorfer - 6b.
HC Dukla Jihlava - 3b.
BK Mladá Boleslav - 0b.

Z pohledu energetiků:

Energii už ráno čekal souboj s jihlavskou Duklou, z něhož bylo důležité odnést si, co nejvíce bodů. A to se podařilo, jak nejlépe mohlo. Západočeši sice měli slabší začátky třetin, a dvakrát kvůli tomu i prohrávali. Jenomže , když se rozehráli, nebyli k zastavení. Obránci Dukly nevěděli, jak si s karlovarským výběrem poradit a nakonec padli v poměru 2:6. Avšak ačkoli je výsledek jednoznačný, rozhodnuto zdaleka dlouho nebylo a díky špatným úvodům měla Energie dlouho se soupeřem problémy. V tuto chvíli už byl domácí tým postupu velice blízko, ale stále ještě zde byla možnost varianty tří týmů se šesti body, a pak by záleželo na skóre všech týmů. Tyto spekulace ale uťal hned následující zápas německého Düsseldorferu, který taktéž zvítězil podruhé, i když v utkání rozhodně nebyl lepší, než Boleslav.

A odpoledne čekal Karlovy Vary už jen "přípravný" zápas s Düsseldorferem na zítřejší finálový střet. V tomto utkání sice vlastně o nic nešlo, ale přesto chtěly oba týmy zvítězit a ještě si trochu zvednout sebevědomí. A divákům mohl zápas zase lecco napovědět. Ale nenapověděl. Byl to hodně vyrovnaný a opatrný zápas, poměrně často se vylučovalo a na góly se čekalo dlouho. Němci ale ve třetí třetině na dvě minutky vypadli z tempa a domácí dvěma zásahy rozhodli o svém prvenství ve skupinové části turnaje a nic už na tom nezměnilo ani snížení Düsseldorferu v samotném závěru utkání.