HC Energie Karlovy Vary

A-tým se představí na Dukla cupu

V dalším přípravném utkání se svěřenci trenéra Tlačila představí v pondělí, kdy v rámci jihlavského Dukla cupu poměří síly s domácím celkem. Oba týmy se dobře znají z nedávné baráže o extraligu. Utkání startuje v 18:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos

Dukla cup

Hokejisté Energie letos vynechají soustředění v Břeclavi, kam vyráželi v posledních sezonách a v rámci kterého se střetli se zajímavými soupeři. Místo toho se zúčastní Dukla cupu v Jihlavě. Střetnou se s domácí Duklou, Olomoucí a také Novgorodem, který hraje KHL. Celý turnaj je pořádaný k 60. výročí hokejového klubu z Vysočiny. Každý zápas bude řídit dvojice hlavních rozhodčích, kdy jeden bude profesionálním arbitrem, druhý pak z Programu rozvoje rozhodčích ČSLH. Oficiálně bude turnaj zahájen pondělním zápasem mezi Jihlavou a Karlovými Vary. Přesto se však již jedna předehrávka udála. 2. srpna podlehla Dukla na svém ledě Olomouci vysokým poměrem 0:6.

Energetici v dresu Dukly

Karlovarští hokejisté se představí v zahajovacím utkání, soupeřem jim bude domácí Dukla. Zopakuje se tedy souboj dvou týmů, které se potkaly na jaře v baráži o nejvyšší hokejovou soutěž. Několik hráčů Energie bude mít jistě o motivaci postaráno, jelikož v minulém ročníku bojovali právě v jihlavském dresu a Horácký zimní stadion velmi dobře znají. Konkrétně se jedná o brankáře Davida Honzíka, který patřil k oporám a ovládal statistiky WSM ligy. Jihlavský dres však oblékal také obránce Ondřej Šafář a útočníci Tomáš Harkabus s Martinem Kohoutem. Během turnaje se také rozhodne o dalším angažmá ruského Nikity Lisova. Ten přišel do Energie na čtrnáctidenní zkoušku, během které se karlovarské vedení rozhodne, zda jej pro letošní sezonu v extralize využije.

Energetici zatím s vyrovnanou bilancí

Hokejisté karlovarské Energie se zatím pyšní vyrovnanou bilancí. Zatímco loni čekali v přípravných zápasech na výhru marně, letos vyhráli dvě ze čtyř klání. Naposledy si svěřenci trenéra Tlačila poradili doma s Litvínovem 4:1. Verva vedla od desáté minuty zásluhou povedené teče. Energie však dokázala otočit zápas ve svůj prospěch a to až ve třetí třetině. Nejprve vyrovnal Vachovec, o čtyři minuty později se trefil obránce Dvořák a ještě v témže čase navýšil náskok Rachůnek. V poslední minutě ještě pečetil karlovarský obrat Vojtěch Tomeček. Opět se tak prosadila první formace, která se jeví v přípravě velmi dobře. Na pravém křídle vystřídal Kindla, v zápase proti Litvínovu, Stloukal. Uvidíme, v jakém složení vstoupí karlovarská elitní formace do Dukla cupu.

Hokejový turnaj v Jihlavě Dukla cup je vysílán přímým přenosem webovou televizí. Cena přenosu za zápas je 30,- Kč. Fanoušci tak mohou sledovat zápasy svého týmu i ostatní zápasy Dukla cupu. Odkaz na živé vysílání zde a odkaz na hlavní vstupní bránu zde.

Související články