HC Energie Karlovy Vary

Souboj o pohár! Energie se na Dukla Cupu postaví Olomouci

Dukla Cup pořádaný jihlavským hokejovým klubem pro energetiky vyvrcholí ve čtvrtek, kdy se utkají s Olomoucí, v tomto utkání tak budou moci rozhodnout o jejich konečném umístění na turnaji. Zatím předvedli dobrý výkon, po výhře nad domácí Duklou dotáhli zápas s ruským Novgorodem až do nájezdů, tam mu ale podlehli. Jak se bude dařit karlovarským hokejistům proti dobře známému soupeři?
Kde sledovat utkání?: Online přenos

Na turnaji se zatím poměrně daří

Výhra nad pořádajícím celkem by se zdála být povinností, přeci jen jde o prvoligový celek, ve skutečnosti tomu ale tak opravdu nebylo. Energetici si museli proti Jihlavě hrábnout na dno svých čerstvých sil, což se jim podařilo a hned v prvním zápase si připsali výhru za tři body. Toto potvrdil po zápase i trenér Tlačil. “Zápas byl těžký, žádné utkání v přípravném období, kdy všichni trénují naplno, není lehký,“ hodnotil náročnost zápasu hlavní trenér západočeského celku. V brance se skvěle představil brankář David Honzík, který v Jihlavě odchytal loni téměř celou sezonu.

Ve druhém zápase proti Novgorodu ale dostal v brance prostor opět, pro letošek původně dvojka, David Honzík, který s tím po prvním zápase zrovna dvakrát nepočítal. Stejně jako v pondělním utkání předvedl David pečlivé výkony a do své branky pustil proti velmi kvalitnímu celku jen dvě branky, třetí se objevila až při samostatných nájezdech, ta nakonec byla rozhodující. Po dvou utkáních tak vede tabulku turnaje Novgorod o bod právě před Energií, ta má stále šanci na vítězství, ale musí bezpodmínečně porazit Olomouc.

Olomouc? Jedna výhra z šesti zápasů

Pokud bychom se podívali na přípravu Olomouce se statistického hlediska, tak by to s ní nevypadalo moc dobře. Hanáci odehráli zatím šest zápasů a vyhráli pouze jednou, hned v prvním střetnutí, které bylo shodou okolností zrovna předehrávkou Dukla Cupu. Olomouc v něm rozstřílela domácí Jihlavu vysoko 6:0, to bylo z radosti v přípravě vše. Poté následovalo již zmíněných pět proher, nejprve s Třincem a Zlínem, poté dva velmi vyrovnané zápasy s Hradcem Králové a Novgorodem. Hlavní změnou v celku je odchod Tomáše Vošvrdy, tým pak posílili například David Ostřížek, Jan Eberle či Anatolij Protasenja. Mezi nejnovější akvizice pak patří Juraj Mikúš, který přichází do Olomouce na zkoušku.

Související články