HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost míří na Junior Cup do Mannheimu

Hokejisté karlovarského staršího dorostu si zpestří přípravu na novou sezónu prestižním turnajem v Mannheimu. Na základě pozvání od německého klubu se od úterý 23. srpna společně s dalšími pěti týmy utkají o vítězství na Junior Cupu. O průběhu turnaje a účinkování svěřenců trenéra Václava Eismanna Vás budeme průběžně informovat na našem webu a také sociálních sítích. Všechna utkání navíc můžete sledovat živě ve videopřenosech na oficiálním webu turnaje!
Kde sledovat turnaj:
Oficiální web turnaje
Videopřenosy
Facebook Jungadler Mannheim

Šestice týmů rozehraje v úterý 23. srpna v německém Mannheimu boje Junior Cupu 2016. Kromě pořádajícího Jungadleru Mannheim a dorostenců karlovarské Energie, se na ledě německého klubu představí rovněž týmy výběru německé dorostenecké ligy (DEB U18), finské Ilves Tampere, švédská Mora IK a kanadské St. Andrews College.

Energetici vstoupí do klání, jenž se hraje stejným způsobem jako slavný Spenglerův pohár v Davosu, již první hrací den turnaje. V úterý 23. srpna od 19:30 se na úvod prestižního klání utkají s domácím Mannheimem, o den později zakončí boje ve tříčlenné základní skupině zápasem s výběrem německé dorostenecké ligy.

Hlavní trenér karlovarského staršího dorostu Václav Eismann před začátkem šestidenního klání pro oficiální web turnaje uvedl. „V Mannheimu vítáme možnost střetnout se s předními mezinárodními týmy. Chceme organizátorům poděkovat za pozvání na tento prestižní turnaj a věřím, že zde zanecháme dobrý dojem. Moc si vážíme toho, že zde můžeme hrát.“

Účastníci turnaje

Skupina "GOC"

Jungadler Mannheim
HC Energie Karlovy Vary
DEB U18

Skupina "HECHT"

Mora IK
Ilves Tampere
St. Andrews College

Zápasy K. Varů ve skupině

23.08.2016 19:30 Jungadler Mannheim - HC Energie Karlovy Vary
24.08.2016 19:30 HC Energie Karlovy Vary - DEB U18

Hrací systém

Šest účastníků turnaje je rozděleno do dvou skupin po třech týmech. V rámci skupiny odehrají týmy zápasy "každý s každým", za vítězství jsou udělovány tři body, poražený nebere žádný. Pokud utkání skončí po 60 minutách nerozhodně, následuje pětiminutové prodloužení, případně nájezdy.

Vítězové obou základních skupin postupují přímo do semifinále. Týmy na druhých a třetích místech si to "křížem" rozdají ve čtvrtfinále, tj. druhý tým ze skupiny Goc hraje se třetím celkem ze skupiny Hecht a obráceně. Od semifinále dál se pak hraje již klasicky systémem play-off.