HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci vybojovali v Chomutově bod

SD: Piráti Chomutov - HC Energie 4:3pp (2:1, 1:0, 0:2 - 1:0)
Karlovarští dorostenci nastoupili do druhého utkání ve dvou dnech po sobě. Konkrétně se představili na ledě Chomutova, kde nezačali vůbec dobře. Už ve 3. minutě inkasovali a do konce základní hrací doby vždy jen museli srovnávat skóre se svým soupeřem. Naději svým gólem pro Energii dal Radek Prošek (na snímku), který poslal utkání do prodloužení. Chomutov však ukázal své kvality a díky gólu Chlána vybojoval druhý bonusový bod.
Extraliga staršího dorostu, 6. kolo, so 17.9.2016, SD ARÉNA
Chomutov
Karlovy Vary
4:3p
2:1, 1:0, 0:2 - 1:0
Branky a nahrávky: 3. Chlán (Ouřada, Jírovec), 19. Lauko (T. Koblížek), 35. Štochl (Chlán, Procházka), 64. Chlán (Ouřada) – 12. Zavřel (Šik, Slabý), 46. Bečka (Šik), 53. Prošek (Hotěk). Rozhodčí: Plachý – Kopáč, Tichý. Vyloučení: 10:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 22:24.
Chomutov: R. Běhula – Štochl, Seemann, J. Starý, Jírovec, Procházka, Kleiner, Jarý – Breczko, Lauko, Chlán, Günter, Hradecký, Jaroš, Černý, T. Koblížek, Ouřada, Brandner.
Karlovy Vary: Beran – Cankov, Zavřel, Štaif, Přibyl, Ptáček, Kořán, Kala – Holub, Hudečka, Habr, Bečka, Slabý, Šťastný, Prošek, Šik, Tlačil, Halberštát, Hotěk, Petrov.

Komentář k utkání

Piráti vstoupili do zápasu nejlépe, jako mohli. Již ve třetí minutě Kryštof Ouřada projel do pásma a v situaci dva na jednoho předložil kotouč Petrovi Chlánovi, kterému stačilo jen nastavit hokejku – 1:0. Do poloviny třetiny si oba celky vyzkoušely přesilovou hru, ale bez úspěchu. Branku přinesla až situace čtyři na čtyři. Ve dvanácté minutě Otakar Šik udělal všechnu černou práci a poté přihrál na volného Daniela Zavřela, jenž doklepl puk za čáru – 1:1.

Po několika neúspěšných pokusech na obou stranách si domácí vzali vedení zpět. Tomáš Koblížek našel zpoza branky Jakuba Lauka, který z vrcholu brankoviště poslal puk pod horní tyčku Beranovy branky – 2:1. Z konce třetiny se přeneslo ještě třiadvacet vteřin dvounásobné přesilové hry v prospěch hostů do druhé třetiny.

Piráti oslabení ubránili bez inkasovaného gólu stejně, jako hned následující. Ve 25. minutě se před karlovarským brankářem objevil Petr Chlán, který však v tísni nezakončil. Na druhé straně měl výbornou příležitost Bečka, ale ani on kotouč za brankovou čáru nedostal.

Téměř v polovině zápasu měli domácí třiatřicet vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, které zůstala nevyužita. Naopak se v dobré pozici ocitl Zavřel, když se vracel z trestné lavice. Ve 35. minutě Petr Chlán vystřelil z pravého kruhu, jeho střelu tečoval pod horní tyč Jakub Štochl – 3:1. Do konce třetiny měli dobré šance Jakub Lauko a Otakar Šik, ale ani jeden v koncovce neuspěl.

Na začátku třetího dějství byl opět v dobré příležitost Jakub Lauko, který se elegantně vyhnul obráncům, ale na Berana nevyzrál. Ve 45. minutě začala aktivita Karlových Varů. Nejprve Martin Slabý nastřelil tyčku. Poté Jan Bečka z těsné blízkosti prostřelil Běhulu – 3:2.

Skoro v polovině třetiny Martin Slabý projel celé kluziště, udělal si z domácích obránců slalomové tyče, ale jeho střela těsně minula roh Běhulovy klece. V 54. minutě Radek Prošek vystřelil z těsné blízkosti a vyrovnal – 3:3. Ještě pár vteřin před závěrečnou sirénou byl v permanenci Běhula, ale branka už žádná nepadla.

V prodloužení měli první šanci hosté, když chybu domácího obránce nedokázal potrestat Martin Slabý. Potvrdilo se velmi známé pravidlo – nedáš, dostaneš. V 64. minutě Petr Chlán nejprve vystřelil bekhendem, poté si sebral vyražený kotouč, objel branku a zasunul pod Berana – 4:3.

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): „Karlovy Vary jsou dobrý soupeř. Dobře jsme začali a bránili. Byli jsme dobře připravení, ale měli jsme ze zápasu trochu strach. Dali jsem první gól, ulétli jsme, ale zbytečně jsme pustili soupeře ve třetí třetině do hry dvěma chybami. Kluci to vybojovali a nakonec jsme urvali dva body.“

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): „V první řadě bych chtěl pogratulovat Pirátům k zisku dvou bodů. My jsme za výkon ve čtyřiceti minutách nemohli pomýšlet na víc. Zlepšili jsme se až ve třetí třetině, když jsme trochu zredukovali a pozměnili sestavu. Začali jsme být aktivnější a měli jsme lepší pohyb. Povedlo se nám vyrovnat, ale pak jsem v prodloužení udělali chybu, kterou soupeř potrestal.“