HC Energie Karlovy Vary

Energetici neudrželi vedení a z Vítkovic vezou bod

ELH: HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 3:2 sn(0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Energetici odehráli úterní utkání ve Vítkovicích bez několika hráčů, i tak ale do něj vstoupili dobře. Během první periody si vypracovali dvoubrankový náskok, ten se ale domácímu celku podařilo během následujících dvou třetin stáhnout. Během prodloužení měli Karlovarští mnoho šancí, ani ty ale nevyužili, a tak rozhodly nájezdy, ve kterých vystřelil bonusový bod pro domácí Ondřej Roman.
Tipsport extraliga, 7. kolo, út 27.9.2016
Vítkovice
Karlovy Vary
3:2sn
0:2, 1:0, 1:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 26. O. Roman (Sloboda, Baranka), 45. Szturc (Klok), rozh. náj. O. Roman – 6. Dujsík (Gorčík, Matuš), 14. Flek (Dujsík). Rozhodčí: Pešina, Krob – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 3 658. Střely na branku: 30:34. Průběh utkání: 0:2, 3:1
Vítkovice: Bartošák – Baranka, L. Kovář, Sloboda, Klok, Urbanec, Výtisk, Sedlák – Olesz (C), O. Roman, D. Květoň – Vandas, Kolouch, Szturc – Tomi, Illéš, E. Němec – Kafka, Balán, Kurovský.
Karlovy Vary: Honzík – Sičák, M. Rohan, Harant, Dujsík, Benák, Tomáš Dvořák – V. Tomeček, Skuhravý (C), T. Rohan – Stloukal, T. Rachůnek, Kindl – Kohout, Matuš, Gorčík – Flek, Gríger, Harkabus.

Komentář k utkání

Energetici odjeli v úterý do Vítkovic v oslabené sestavě, v té ji totiž chyběli hned tři zranění hráči. S ramenem marodící Michal Vachovec a Marek Baránek, koleno si poté ve svém prvním utkání v extralize poranil Pat Mullane. Ještě pár změn nastalo oproti neděli, do branky se postavil zpět David Honzík, do útoku se pak vrátil Tomáš Rohan.

Není to častým zvykem venkovních utkání, avšak tentokrát jej karlovarští hokejisté začali velmi dobře. Hned po pár vteřinách se pokusil prosadit Rachůnek, mladý gólman Bartošák puk ještě dokázal udržet před sebou. Neuběhlo ale ani šest minut a hokejisté včetně několika skvělých karlovarských fanoušků mohli zvedat ruce nad hlavu. Gorčík vybojoval puk u mantinelu, přenechal na modré Tomáši Dujsíkovi, který se prosadil dělovkou z první. V polovině první periody měli energetici k dispozici dvojitou přesilovou hru, tu se jim sice nepodařilo využít, ale následný tlak po ní už ano. Jakub Flek si vyjel z rohu mezi kruhy, odkud se trefil přesnou střelou a podruhé rozvlnil síť. V první třetině byli Karlovarští opravdu aktivní a po zásluze se dostali do dvoubrankového vedení, na Bartošáka vyslali bez jedné dvacet střel.

Druhá třetina byla na branky střídmější, avšak diváci se určitě nenudili. Domácí postupem času začali přebírat tempo hry, přeci jen si určitě nechtěli připustit, že by doma mohli prohrát s předposlední Energií, která navíc venku letos ještě nevyhrála. Aktivita se Vítkovicím vyplatila, jelikož z toho vytěžily přesilovou hru, kterou i využily. Ondřej Roman si u mantinelu zamíchal s pukem a po pár rychlých krocích prostřelil jak clonící obránce, tak i brankáře Honzíka. Karlovarským dělalo poměrně veliký problém hrát čistě, během druhé periody se nechali vyloučit hned čtyřikrát, naštěstí se ale zbylým přesilovkám soupeře ubránili. Hráli ale velmi pasivně, ve druhé třetině karlovarští hráči vyslali na branku pouhé dvě střely, s tím se skóruje jen těžko.

Pasivita ze druhé třetiny se bohužel přenesla i do té třetí, stejně jako nedisciplinovanost, z čehož vyplynulo srovnání skóre. V mezikruží se dostal k odraženému puku Roman Szturc, v tu chvíli už neměl sebemenší problém propálit přesunujícího se Honzíka. Domácí tým byl poté mnohem aktivnější, na karlovarské hokejisty vyrovnávací branka docela spadla, tudíž měly Vítkovice dobrou šanci skóre otočit, Honzíka ale stále nemohly překonat. Do konce třetiny se ani jeden celek neprosadil, a tak utkání dospělo do prodloužení, už to bylo pro hosty úspěch, byla tady jistota alespoň jednoho bodu. V nastaveném čase zase přebrali aktivitu energetici, opravdu se snažili, hra 3 na 3 jim svědčila. Šancí měli dostatek, ve druhé polovině si dokonce zahráli přesilovou hru, Bartošák ale předvedl několik fantastických zákroků, puk za svá záda prostě nepustil.

O vítězi úterního utkání tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, střelecká hitparáda se ale zrovna nekonala. Jako první se prosadil ve druhé sérii Gríger, na něj navázal ve třetí Roman, Vojtěch Tomeček poté brejk nepotvrdil. Nájezdovou loterii nakonec rozsoudil druhou brankou Ondřej Roman, a rozhodl tak o druhém bodu pro domácí celek. Energetici sice zápas dobře rozehráli, i jeden bod je ale velmi cenným a v závěrečném součtu se bude hodit.

Související články