HC Energie Karlovy Vary

Zpověď: Tomáš Dvořák

Mladého beka Tomáše Dvořáka si můžete pamatovat již z juniorské soutěže, kdy nastupoval spolu s Vlčí Smečkou v MHL. Nyní získal tento nadějný obránce důvěru trenérů a naplno nastupuje v nejvyšší české hokejové soutěži mužů.

Kdy jste začal hrát hokej a jak jste se k němu dostal?
Pamatuji si, že jsem s hokejem začínal v Chotěboři ve čtyřech letech. Hrával jsem tam s bratrem a k hokeji nás přivedl táta.

Co byste dělal, kdybyste se nestal hokejistou?
Upřímně musím říct, že jsem nad tím nikdy nijak nepřemýšlel. Jakmile jsem začal s hokejem, uvědomil jsem si, kde je mé místo, kam chci patřit a čím chci být. Člověk nepřemýšlí nad tím, co by dělal, kdyby nebyl tím, čím je, když má práci, která ho baví. Hokej je součástí mého každodenního života. Nedovedu si představit, že bych se měl naplno věnovat něčemu jinému. Jsem rád, že jsem se hokejistou stal a věřím v to, že ještě dlouho hokejistou budu.

Kam povedou vaše cesty po skončení profesionální kariéry?
Zatím si to nedokážu pořádně představit. Doufám, že konec kariéry je ještě hodně daleko. Přece jen jsem ještě mladý a těžko se mluví o tom, co bude dál a za několik let. Jsem rád za to, jak to je teď. Nějak tuším, že u hokeje ale zůstanu i potom, třeba jako trenér přípravky nebo něco takového v této oblasti.

Co vás na hokeji nejvíc baví?
Stejně jako každého hokejistu mě baví ta hra. Hrajeme tři třetiny po dvaceti minutách a může se cokoli kdykoli změnit. Je to velmi rychlý sport, a to se mi líbí. Nic není rozhodnuto do poslední minuty a do zazvonění sirény. Cokoli se týká hry je to, co mě baví nejvíc.

S kým si v kabině nejvíc rozumíte? S kým sedíte v šatně?
V šatně nemám s nikým problém a s každým si rozumím. Kluci, kteří přišli během přípravy, se rychle aklimatizovali a bez problému zapadli do kolektivu. Sedím vedle Davida Grígera.

Co obvykle děláte ve volném čase?
Rád si zajedu někam do přírody na ryby, nebo si zahrát tenis.

Jaké je vaše oblíbené jídlo a pití?
K jídlu si rád dám vepřo knedlo zelo. K pití si potrpím na Coca Colu.

Máte nějakou hokejovou přezdívku?
Kluci v kabině mi říkají Dvořka, je to odvozené od mého příjmení.

Čeho byste chtěl v životě dosáhnout, nejen v oblasti hokeje?
Když se podívám hodně dopředu, tak bych chtěl po skončení kariéry sehnat dobré zaměstnání. Přání jako mít zdravou a šťastnou rodinu je pro mě zcela jasné.

Děkuji za rozhovor!