HC Energie Karlovy Vary

Na kladenské Rytíře Vlčí smečka nestačila

JUN: HC Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (1:2, 3:0, 1:0)
Na předchozí výkon proti pražské Slavii se karlovarským juniorům navázat nepodařilo. Přestože po první třetině energetici drželi jednogólové vedení, náskok si neudrželi a inkasovali další čtyři góly. Po nezdařilých dvou třetinách, kdy se Vlčí smečka ani jednou střelecky neprosadila, odjíždí z kladenského ledu bez bodu.
DHL extraliga juniorů, 14. kolo, út 11.10.2016
Kladno
Karlovy Vary
5:2
1:2, 3:0, 1:0
Branky a nahrávky: 6. Malý (Janeček, Borkovec), 21. Zelingr (Šíma, Okegawa), 24. Bláha (Zelingr, Chládek), 36. Zelingr (Patyk, Kezsi), 58. Kezsi – 16. Čejka (Pajk, Hauzr), 20. Šála (Davídek). Rozhodčí: Sýkora – Jelínek, Kučera. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2.
Kladno: Stahl – Kiml, Cibák, Chládek, Šíma, Zelingr, Malý – Piovarči, Patyk, Bláha, Okegawa, Borkovec, Schildhabel, Janeček, Řepka, Husarik, Kezsi, Kučera, Kalaj
Karlovy Vary: Kuchař – Sedlák, Beer, Pajk, Pátek, T. Brabec, Vápeník, V. Bláha – Kurfürst, Horký, Nguyen, Čejka, Kovář, Davídek, Šála, Hauzr, Hendrych, Janata, Tamáš

Komentář k utkání

Do utkání naskočily oba týmy plné energie a hra byla velmi vyrovnaná. Ani jednomu z mužstev se ale nedařilo dostat k zakončení. Ve čtvrté minutě se faulem provinili Karlovarští. Domácí Rytíři nedokázali udržet útočné pásmo, a tak přesilové hry nevyužili. Prosadit se však dokázali pouhou minutu po skončení karlovarské hry v oslabení. Po kombinaci Janečka a Borkovce nahodil kotouč Daniel Malý, ten nakonec prošel až za karlovarského brankáře Kuchaře, který nic neviděl, a Malému se tak podařilo otevřít konto utkání. Devátá minuta přinesla přesilovou hru Vlčí smečce. Kladenští si karlovarské juniory při hře v oslabení řádně pohlídali a přečkali ji bez újmy. O sedm minut později padla první branka Karlových Varů. O vyrovnání se za asistence Pajka s Hauzrem zasloužil přesnou střelou od modré Michael Čejka. V posledních minutách se energetikům podařilo převzít vedení. Při hře čtyři na čtyři se třicet vteřin před koncem první třetiny po pěkné kombinaci s Davídkem střelou k pravé tyči prosadil Dominik Šála.

Druhá dvacetiminutovka již patřila domácím. Kladenští hned v první minutě vyrovnali. Krásnou střelou od modré zakončil pod víko karlovarské branky Matyáš Zelingr. Netrvalo dlouho a Rytíři vstřelili další branku. Při přesilové hře úspěšně dorážel Zelingrovu střelu Štěpán Bláha.Energetici na Stahla vyslali spoustu střel, ten však žádnou do branky nepropustil. Karlovarští měli také k dispozici přesilovou hru pět na tři, při níž domácí obranu i brankáře velmi zaměstnávali. K úspěšnému zakončení se ale nedostali, brankář Stahl si s nimi vždy poradil. Ve 36. minutě domácí potrestali při přesilové hře hostující hráče dalším gólem. Již zmiňovaný Matyáš Zelingr si nabruslil do předbrankového prostoru, odkud poslal kotouč pod Kuchařovo vyrážečku, a zvýšil tak náskok svého týmu. Poslední minuty druhé periody karlovarští junioři hráli další přesilovou hru, ale ani té nevyužili.

Závěrečné dějství toho moc nenabídlo. Ve 45. minutě se ve velké šanci objevil Patyk, překonat Kuchaře však nakonec nedokázal. Energetici hráli další přesilovou hru, ale využít ji opět nedokázali. Karlovarští mladíci se k zakončení dostávali jen zřídka. V 58. minutě si karlovarská Vlčí smečka vzala oddechový čas, při němž se rozhodla pro hru bez brankáře. Ta se jim ovšem stala osudnou. Vincent Kezsi si najel do útočného pásma, odkud bez větších problémů trefil prázdnou hostující klec. Přidal tak pátou vstřelenou branku svého týmu. Energetici se stavem utkání již nic nezmohli. Po dvou bezgólových třetinách odjíždějí domů bez bodu.