HC Energie Karlovy Vary

Věřím, že s Henrim a Martinem týmu pomůžeme, hlásí Milan Mikulík

Tři nové tváře, které v tomto týdnu posílily A-tým Energie, mají za sebou první tréninky v karlovarském dresu. Nejstarší z posil, pětatřicetiletý Milan Mikulík, má zatím z nového angažmá pozitivní pocity. „Na tréninku se pracuje výborně a všichni doufáme, že se dva, tři zápasy překlenou a může se tu udělat nějaká šňůra,“ říká bývalý kapitán Slavie v našem rozhovoru.

Milane, jak se zrodil váš přestup do Karlových Varů?
S panem Kverkou jsem byl v kontaktu, když se začaly objevovat problémy ve Slavii, Kontaktoval mě, jestli bych měl zájem hrát ve Varech, a mě se to líbilo. Byl jsem za nabídku rád.

Ve Slavii jsou finanční problémy, v Energii zase výsledkové. Z toho jste obavy neměl?
Pořád je to extraliga, kterou si rád zahraji, a udělám maximum, abych klukům pomohl. Na obhajobu kluků bych rád řekl, že jsem se byl podívat na pár zápasů a kluci hráli výborně, hodně bruslí, snaží se. Samozřejmě se ještě nepodařilo překlenout zápas na jejich stranu, ale myslím si, že na tréninku se pracuje výborně a všichni doufáme, že se dva, tři zápasy překlenou a může se tu udělat nějaká šňůra.

Je tu hodně mladý tým a velký počet hráčů má věk kolem třiadvaceti let. Nebude problém stačit těmto rychlíkům?
Pak Kverka se mnou mluvil o tom, že do týmu zapadnu, protože jsem se celou kariéru prosazoval tím, že jsem měl výborné bruslení. Myslím si, že ještě něco dokážu nabruslit, takže to žádný velký rozdíl nebude.

Přicházíte do Energie s Henri Tuominenem, se kterým jste hrál právě ve Slavii. Předpokládám, že si hodně rozumíte, a proto jste se rozhodli pro společný přestup.
Jak říkám. Mluvil se mnou pan Kverka a do týmu mě bral i kvůli mému věku k Vencovi Skuhravému a Vencovi Benákovi. Henri je pořád mladý kluk a jeho snem bylo přijít do České republiky a prosadit se do extraligy, což se mu podařilo a je z toho nadšený. Myslím si, že kvality má a pro tým odvede maximum.

Jak vnímáte současný kádr Energie z pohledu jak sportovního, tak i toho lidského?
Musím říct, že kabina funguje. Kluci neupadají do nějaké deprese, pořád se snaží a až na výjimky nedostávají nějaké dardy a prohrávají o gól, o dva. Doufám, že budeme moc mluvit v minulém čase a řekneme, že klukům chybělo zápas překlenout na svojí stranou a věřím, že s Henrim a Martinem Rýglem jim k tomu pomůžeme, v tabulce se posuneme a budeme se prát o lepší umístění.

Už víte, s kým budete nastupovat ve formaci?
Já hraji na tréninku s Henrim a s Mullanem, takže si myslím, že nás nechají trenéři na první zápas pospolu a uvidí se, jak nám to bude sedět. Není ale určitě problém tu pětku změnit. Všichni jsme tu profíci a musíme počítat s tím, že můžeme hrát jeden zápas s tím a druhý zase s jiným hráčem.

Přišel jste společně s dalšími hráči do týmu Energie, absolvoval jste první trénink a hned následovalo společné focení hráčů na plakát. To jste to stihli za pět minut dvanáct...
Aspoň budeme na plakátě...(smích)

Díky za rozhovor!