HC Energie Karlovy Vary

Skuhravý: V Liberci nám nevyšlo vůbec nic

Karlovarští hokejisté mají za sebou další nevydařené klání. V neděli prohráli na libereckém ledě 0:2. Nutno však podotknout, že nebýt skvělého Závorky, výsledek by byl mnohem krutější. Utkání zhodnotil kapitán Václav Skuhravý.

Václave, jste nejčastěji střílejícím týmem z celé extraligy. Proč to v neděli najednou nešlo?
V neděli jsme těch střel vyslali skutečně hodně málo. Možná by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Bylo to určitě způsobenou dobrou hrou Liberce, zejména jejich organizovanou obranou. V podstatě k ničemu nás nepustili a zaslouženě vyhráli.

Brankář Lašák udržel třetí nulu v řadě. Co jste říkali na jeho výkon?
Je to skvělý gólman, ale my ho v vůbec neprověřili. Málo jsme se tlačili do branky, nešly nám ani přesilovky. prostě nepovedený zápas po všech směrech. Snad ty další budou zase lepší.

V poslední době se zvedáte. Jak si vysvětlujete nedělní zmar?
Jak už jsem říkal. Nám ten zápas vůbec nevyšel. Naopak Liberec potvrdil zlepšenou formu a zaslouženě vyhrál. Dostává se do loňské formy a myslím, že půjde hodně nahoru. Jediným pozitivem našeho výkonu byl Tomáš Závorka, který chytal parádně a díky němu byl rozdíl jen dvoubrankový.

Hráli jste hodně přesilovek, co chybělo v nich?
Měli jsme problém se zavezením kotouče do pásma, protože Liberec výborně bránil střední pásmo. Když už jsme puk zavezli, nedokázali jsme se pořádně usadit a vytvořit si tlak. Prostě nám to v neděli nelepilo, jaloví jsme byli především v ofenzivě a to musíme do dalších zápasů zlepšit.

Děkuji za rozhovor!

Související články