HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka si smlsla na Kometě

JUN: HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 2:6 (0:3, 2:0, 0:3)
Karlovarští junioři se za nápravou dvou domácích proher v řadě vydali do Brna. Domácí Kometa se drží na druhé příčce tabulky DHL Extraligy juniorů a byla jasným favoritem tohoto duelu, avšak Vlčí smečka předvedla skvělé výkony. Prosadit se dokázala rovnou šestkrát, zatímco domácím se podařilo vstřelit pouze branky dvě. Po zaslouženém vítězství si energetici připisují celé tři body.
DHL extraliga juniorů, 29. kolo, po 21.11.2016
Kometa Brno
Karlovy Vary
2:6
0:3, 2:0, 0:3
Branky a nahrávky: 21. Mlynář (Ferda), 23. Novák (Ferda) – 6. Pajk (Svoboda), 8. Hauzr (Pajk, Svoboda), 13. Prošek (Bečka, Brabec), 42. Davídek (Bernath), 54. Bečka (Brabec, Janata), 59. Janata. Rozhodčí: Kašík – Holibka, Axman. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:6.
Kometa Brno: Krček (21. Dostál) – Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Zábranský, Kabelka – Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Horký, Mlynář, Hroudný, Ferda, Jajcay
Karlovy Vary: Špírek – Beer, Pajk, Vápeník, Bernath, Brabec, Vodička – Kurfürst, Horký, Salnikov, Svoboda, Prošek, Pastyřík, Davídek, Šála, Bečka, Hauzr, Janata, Procházka.

Komentář k utkání

Do utkání, které bylo pro Kometu třetím ve čtyřech dnech, vstoupili lépe právě domácí. Při prvním střídání měl šanci Havlát, ale jeho nahození nikdo tečovat nedokázal. Následně měl v mezikruží šanci Škvrně, ale v dobré pozici těsně minul. Do třetice mohl za domácí otevřít skóre Havlát, který pelášil sám na Špírka, ale ten jeho pokus k tyči dokázal vykopnout. Hosté se prosadili ze své první šance. V přesilovce se dostal puk na modrou čáru k Ondřeji Pajkovi, který svou střelu skvěle skryl a ta nakonec prošla až za Krčkova záda. Následně mohl srovnat při úniku Horký, ale ani on sám před Špírkem nedokázal zakončit přesně.Druhá přesilovka hostů znamenala druhou branku. Na levém kruhu dostal krásný pas Filip Hauzr, který z první trefil přesně prostor u bližší tyče – 0:2. Domácí měli i nadále více ze hry, přesto však potřetí inkasovali. Po chybě v obranném pásmu Komety se k puku dostal Radek Prošek, jenž si vybruslil mezi kruhy a poté švihem zamířily mezi Krčkovy betony. Do konce první části mohl snížit Škrvně, jenže brankáře si po akci na pravé straně obhodit nedokázal.

Do druhé periody nahradil Krčka v brance Komety Lukáš Dostál. Jihomoravané šli sice opět do čtyř, ale při oslabení se dočkali. Tomáš Mlynář si v akci 2 na 1 narazil s Radimem Ferdou a zamířil přesně – 1:3! Kometa dostala vzápětí další přesilovku, kterou bez váhání využila. Z levého kruhu si před branku nabruslil Matěj Novák a krásnou střelou vymetl levý horní rohy branky Energie – 2:3! A za čtyři minuty mohlo být srovnáno. V hlavní roli byl při oslabení opět Ferda s Mlynářem, když první jmenovaný kličkou do bekhendu neuspěl a Mlynář na brankové čáře trefil jen beton ležícího Špírka. Radim Ferda při stejném střídání ujel znovu sám na branku, tentokrát vystřelil, ale Špírek zcvakl betony včas. Na opačné straně pálil z levého kruhu pohotově Hauzr, ale Dostál proti jeho ráně vytáhl povedený semafor. Utkání mělo spád, hrálo se v play-off tempu, ale druhá třetina další branku nenabídla. Karlovarští odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Kometa vstupovala do třetí třetiny s touhou dokonat obrat, ovšem hosté jejich snahu utnuli. Už po sedmdesáti sekundách hry ujel v oslabení Milan Davídek, který zvolil forhendovou kličku a zakončil k levé tyči – 2:4. Za domácí mohl v polovině třetí třetiny snížit Matěj Novák, který si prohodil obránce a poslal puk na Mlynáře, ale toho opět vychytal Špírek. Hosté si zahráli následně další přesilovku, kterou opět proměnili. Nahození od modré tečoval umně Jan Bečka a nasměroval kotouč mezi betony Lukáše Dostála – 2:5. Minutu před koncem přišlo ze strany hostů definitivum. Po chybě v obraně Brna se dostal k puku Jiří Janata, jenž si rychle stáhl puk na bekhend a trefil přesně pod břevno – 2:6. Karlovy Vary tak zaskočily favorita na jeho ledě a odvážejí si z Brna zasloužené tři body.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek: Myslím si, že zápas rozhodla první třetina. Ze stavu 0:3 už jsme se bohužel nedostali, i když bychom si ve druhé třetině vyrovnání možná zasloužili. Prohrávali jsme 2:3, měli další šance, ale ty jsme nevyužili. Utkání rozhodl vstup do zápasu.

Tomáš Mariška: Jsme rádi, že se nám po delší době podařil týmový výkon. Náš výkon podpořila velká míra štěstí a zejména výborný výkon gólmana. Jsme rádi, že po několika nepovedených duelech se nám podařilo porazit tak dobrého soupeře, jakým Kometa je.